Vitesse in de media
Letsch: "Met té veel interland voetbal is er dreiging op overbelasting" 18/10/2020

Vitesse-trainer Thomas Letsch is voorstander van interlandvoetbal. Het maakt spelers trots en het is goed voor hun transferwaarde. Hij pleit echter voor een betere dosering.

Thomas Letsch: "De afgelopen periode werden drie wedstrijden ingepland. In een tijdsbestek van pakweg negen dagen. Dan is het risico op overbelasting groot. De agenda van de clubs zit doorgaans al vol met wedstrijden.”

Ook de coronaperiode zou bij het plannen van de internationale speelkalender beter meegewogen moeten worden, volgens Letsch. "De clubs moeten elke week maar afwachten wie er precies beschikbaar zijn. Spelers worden twee keer per getest. Er is altijd angst dat spelers zo wegvallen. Als er door een druk programma dan ook nog blessures bijkomen, dan worden de problemen voor de clubs alleen maar groter.”

Vitesse stond in de afgelopen interlandperiode maar liefst zeven spelers af: Danilho Doekhi, Matus Bero, Armando Broja, Oussama Tannane, Loïs Openda, Oussama Darfalou en Eli Dasa. 

Bero keerde met een knieblessure terug. Doekhi miste in verband met quarantaine twee weken training omdat hij bij Jong Oranje positief werd getest. Hij moest in quarantaine en kon zodoende twee weken niet trainen. Ook Darfalou kwam met klachten terug uit de interlandperiode.

De belasting voor Dasa was het grootste. Hij speelde drie A-interlands met Israel binnen 10 dagen. "Eli heeft dus wel erg veel minuten gemaakt”, laat Letsch in de Gelderlander optekenen. "Vanwege de belangen voor Israël moest hij volle bak. Dat is mooi, maar ik vind dan de belasting te zwaar. Eli heeft daarom bij terugkomst bij Vitesse ook extra rust gekregen. Hij trainde vrijdag niet mee. Drie wedstrijden in deze periode is echt te zwaar en daar hebben wij als club wel last van.”


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl