Vitesse in de media
Letsch na oefenduel: ‘Dacht dat we verder zouden zijn’ 18/07/2020

Vitesse speelde zaterdag haar eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding. Tegen Jong FC Utrecht werd het 3-3. Vitesse speelde met twee totaal verschillende teams, ieder 45 minuten.

Uit dit soort wedstrijden kunnen nauwelijks conclusies getrokken worden. Clubs zijn in een verschillende fase van de voorbereiding, het is redelijk bepalend hoe een team de rest van de week vooraf getraind heeft en de opstellingen worden nog aardig door elkaar gehusseld.

Het team in de eerste wedstrijdhelft speelde fris, aanvallend voetbal in een hoog tempo. FC Utrecht kon dat nauwelijk bolwerken. Met enig geluk stonden de gasten na 45 minuten op 2-2. Aan de gelijkmaker zat een stevig buitenspel luchtje en Oussama Darfalou mistte een penalty voor Vitesse.

De Vitesse-spits maakte gelijk duidelijk wat zijn intentie is in de concurrentiestrijd om de spitspositie. Veel duelkracht, een neusje voor de goal en vooral inzet.

Inzet, druk op de tegenstander en aanvallend voetbal waren dan ook de credo's van de nieuwe Vitesse-trainer Thomas Letsch. Er vielen weinig balletjes breed of terug te ontdekken.

Naast Darfalou viel de tweebenige jongeling Patrick Vroegh in de eerste helft op. Hij komt makkelijk mee in het niveau en tempo en lijkt altijd nét even sneller zijn keuze's te maken dan zijn omgeving. Ook het piepjonge, 18 jarige, centrale duel Enzo Cornelisse en Brend Leeflang bleef moeiteloos overeind. De tegen goals waren het resultaat van persoonlijke fouten.

Toch was Vitesse-trainer Letsch niet tevreden. "Ik heb een paar goede dingen gezien, maar het ging niet zoals verwacht”,

Na de korte rustpauze kwam er voor Vitesse een compleet ander elftal binnen de lijnen en werd het oefenduel rommelig. "We hebben ons in de trainingen nog niet geconcentreerd op balbezit. Dat was terug te zien. Ons positiespel was niet goed. Dan wordt het ook moeilijk om counterpressing te spelen. Kortom, we hebben nog veel werk te doen," legde Letsch uit.

In de tweede helft vielen juist de jonkies Daan Huisman (17) en linksback Million Manhoef (18) op. "Ook al speelde Daan maar 20 minuten, vanaf de eerste minuut was hij goed aanwezig. Dat zeg ik niet alleen vanwege zijn goal”, volgens Letsch.

"Million wil graag aan iedereen laten zien: hier ben ik en ik wil bij het eerste team horen. Ik houd van dat soort spelers. Hij maakte weliswaar een paar fouten, maar dat is geen probleem. Dat heb ik ook gezegd tegen alle spelers. Het belangrijkste is dat ze spelen met zelfvertrouwen.”

Letsch legt de lat duidelijk hoog. "Ik dacht dat we een stap verder zouden zijn. De afgelopen weken lag de focus op counterpressing. Op een agressieve manier de tegenstander opjagen als zij balbezit hebben. Ik zag dat in de wedstrijd slechts een paar keer terug,” aldus vertelde de Duitser tegen de Gelderlander.

De spelers sluiten nu een eerste, zeer intensieve trainingsperiode af met een paar dagen vrij.

Vitesse - Jong FC Utrecht: 3-3 (2-1)
23. Darfalou 1-0, 31. Darfalou 2-0, 33. De la Vega 2-1, 48. Van Butselaar 2-2, 77. Huisman 3-2, 83. Mallahi 3-3.

Opstelling Vitesse eerste helft: 
Bayazit; Dasa, Leeflang, Cornelisse; Clark; Bero, Vroegh, Bazoer; Kuijpers, Darfalou, Beerens.

Tweede helft: 
Bayazit; Musaba, Doekhi, Hajek (78. Oukili), Manhoef; Tronstad, Tannane, Bruns; Oukili (65. Huisman), Buitink, Delaveris.


Delaveris feliciteert Huisman met zijn goal

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's Vitesse Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl