22 augustus 2020 In de media

Letsch houdt tegen ADO vast aan spelstijl

Thomas Letsch borduurt bij Vitesse verder op drie centrale verdedigers achterin en een middenveld met vijf man. Dat liet de Duitse trainer weten na afloop van de vrijdag training op Papendal. Letsch werkt steeds meer toe naar een vaste kern.
Na een korte warming-up liet Letsch zijn spelers op Papendal direct een groot partijspel doen. Daarin stond Richedly Bazoer net als in het oefenduel met PSV achterin. De Utrechter heeft in de opbouw een centrale rol en werd op de training geflankeerd door Danilho Doekhi (rechts) en Jacob Rasmussen (links). "Bazoer bevalt me zeer achterin", meldde Letsch, al zal de trainer zijn systeem vaak laten afhangen van hoe de tegenstander speelt. De kans is vrij groot dat Vitesse zaterdag tegen ADO Den Haag wederom met drie verdedigers verschijnt, met Bazoer dus weer in het midden.

'Full backs'

Letsch spreekt over een klassiek 3-5-2 systeem en wil niets weten van een formatie met vijf verdedigers. Hij ziet de backs, Eli Dasa en Maximilian Wittek, namelijk als 'wingers of full backs" die de hele flank bestrijken en daarom meer middenvelder zijn dan verdediger. "Soms zal het er ook uitzien als vijf verdedigers, maar dan worden we echt teruggedrongen. Normaal gesproken zetten we hoog druk en staan onze backs soms op dezelfde hoogte als de aanvallers."

Balvaste Broja

Vitesse wil dit seizoen aanvallen en afjagen. Voorin was nog behoefte aan versterking. Die denkt de Arnhemse club gevonden te hebben met Armando Broja van Chelsea. De 18-jarige centrumspits moet fungeren als aanspeelpunt en zorgen voor goals. "We hebben nu een mooie mix, want Darfalou en Broja kunnen allebei een bal bij zich houden. Spelers als Buitink, Openda en Beerens zijn andere types. Broja heeft veel potentie, maar ook tijd nodig om op niveau te komen. Ik ben er echter van overtuigd dat hij veel zal gaan spelen."

 

Hoofdsponsor: