Vitesse in de media
Leonid Slutskiy: "Wij willen ook in uitwedstrijden dominant zijn" 09/08/2019

Vitesse reist in speelronde 2 naar Tilburg voor een ontmoeting met Willem II. Zaterdagavond (20.45 uur) hoopt het team van Leonid Slutskiy een goed vervolg te geven aan de seizoensopener vs Ajax (2-2).

De statistieken spreken in ieder geval in het voordeel van de Arnhemmers, want Vitesse is al zes uitduels op rij ongeslagen op bezoek bij Willem II. Slutskiy hoopt een aanvallend Vitesse te zien. “Want we willen ook in uitwedstrijden dominant zijn.”

Slutskiy kan in Tilburg niet beschikken over Riechedly Bazoer (geschorst). Hilary Gong is een vraagteken. Hij heeft wat reactie gekregen na zijn knieblessure. Verder kan de hoofdtrainer kiezen uit een fitte groep spelers. “We hebben verschillende opties om Riechedly te vervangen”, begint Slutskiy. “We kunnen kiezen uit centrale middenvelders, maar ook uit buitenspelers. Daar denk ik uiteraard heel goed over na, want het zal een andere wedstrijd worden als tegen Ajax. Toen probeerden we er snel uit te komen en tegen Willem II willen we domineren. Vorig seizoen is dat in uitwedstrijden te weinig gelukt, dus dat moet dit jaar anders.” De hoofdtrainer zag vorige week vanaf de tribune in het MAC3PARK Stadion een goed Willem II winnen van PEC Zwolle (1-3). “Ze hebben een paar goede nieuwe spelers en Vangelis Pavlidis is in vorm.” 

Remko Pasveer wil de Griekse spits uiteraard van scoren af houden. De doelman is helemaal terug na een blessure en was tegen Ajax uitstekend in vorm. “Het gaat goed. Ik heb geen klachten meer en ben fit. Ik ben klaar voor de wedstrijd tegen Willem II.” Net als Slutskiy denkt Pasveer dat Vitesse een andere wedstrijd staat te wachten als tegen Ajax. “Willem II heeft het goed gedaan tegen PEC Zwolle en zal zich nu voor eigen publiek willen laten zien. Zij proberen net als wij verzorgd voetbal te spelen, dus het zal een interessant duel worden.” 


Bron: Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl