Vitesse in de media
KNVB waarschuwt voor meer penalty's in Eredivisie 31/07/2020

De handsregel wordt met ingang van het komende Eredivisie-seizoen aangescherpt. Dat kondigt scheidsrechtersbaas Dick van Egmond aan in De Telegraaf.

Als resultaat daarvan gaan we meer penalty's zien in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, vermoedt Van Egmond. "De handsregel krijgt aandacht, want die is iets aangescherpt, waardoor de bal nóg sneller op de penaltystip gaat", laat hij weten. "Dat zag je in de Serie A al terug."

De penaltyregen in Italië waren de laatste maanden juist tegen het zere been van veel voetballiefhebbers. Veel ogenschijnlijk onschuldige situaties waarbij de hand de bal toucheerde, resulteerden in een strafschop.

Van Egmond neemt in de aanloop naar het nieuwe seizoen ook mee dat scheidsrechters in een leeg stadion te horen zijn op televisie. "We coachen al op een fatsoenlijke communicatie, zodat ze zichzelf niet overschreeuwen. En dat wordt in een leeg stadion nog belangrijker, want als ze zich laten verleiden tot een al te enthousiaste uitspraak, kan iedereen thuis of op de tribune meegenieten. Daar moeten ze rekening mee houden."


Bron: Voetbalprimeur / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl