Vitesse in de media
KNVB onderzoekt na zondag 20u nu zaterdag 16.30u 26/06/2020

De stofwolken over de zondagavond 20.00 uur (gaat voorlopig niet door) zijn nog niet opgetrokken, of de KNVB gaat onderzoeken of zaterdag 16.30 uur een geschikt tijdstip om betaald voetbal te spelen is.

Net als in de Europese topcompetities wordt er in de Eredivisie binnenkort wellicht ook op zaterdagmiddag gevoetbald. De KNVB gaat onderzoeken of 16.30 uur een geschikt tijdstip is.

Zondag 20.00 uur

Vrijdag gaf de bond een uitgebreide update over de nieuwe speeldagenkalender. Daarin werden een aantal opvallende conclusies vermeld. Zo is afgezien van het plan om van zondagavond 20.00 uur een vast tijdstip te maken. De zondagavondwedstrijd zal net als in het voorbije seizoen louter gebruikt worden door clubs die vanwege Europese verplichtingen moeten uitwijken.

Daarmee wordt ingegaan op het dringende verzoek van Supporterscollectief Nederland, dat een enquête had opgesteld om een vuist te maken tegen de late wedstrijd op zondag. 'Wij werden onaangenaam verrast toen dit plan naar buiten kwam, maar deze week zijn we bijgepraat over het proces. We hebben contact gehad met FOX en de KNVB en we zijn blij dat er naar onze enquête geluisterd is', reageert voorzitter Matthijs Keuning.

Zaterdagmiddag 16.30 uur

'Bij deze besprekingen zitten we wel al vanaf het begin aan tafel. We gaan nu onderzoeken wat de voor- en nadelen van dat tijdstip zijn. Een nadeel is dat veel mensen bijvoorbeeld nog werken op zaterdag, met name ook veel mensen in de MKB-sector, waar ook veel sponsoren vandaan komen. Bovendien zijn er natuurlijk veel supporters die zelf nog sporten op zaterdagmiddag', stelt Keuning.

'Voor de jeugd kan het wel een aantrekkelijk tijdstip zijn, zij sporten over het algemeen vroeger op de zaterdag. Als de wedstrijd zo vroeg is, kun je achteraf natuurlijk langer feestvieren in het stadion. En dan ben je de volgende dag nog vrij ook', lacht Keuning, die begrip heeft voor het verlangen van FOX om de wedstrijden meer te spreiden.

'In de Eerste Divisie is een tijd geleden ook geprobeerd om op zaterdagmiddag te gaan spelen, dat bleek toen geen enorm succes. Ik ben er zelf sceptisch over, maar we moeten het eerst maar eens goed gaan onderzoeken.'


Bron: VI Bew SV / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl