Vitesse in de media
KNVB maakt protocol openbaar 09/07/2020

De KNVB heeft het tachtig pagina's tellende protocol voor het spelen van wedstrijden met publiek openbaar gemaakt. Hierin staat onder welke voorwaarden supporters weer welkom zijn in voetbalstadions.

Je kunt het HIER downloaden

Stadions kunnen volgens de KNVB voor vijftien tot 35 procent gevuld worden met publiek, afhankelijk van het gezelschap waarin bezoekers naar het stadion komen. 

De burgemeesters en de politie hebben aangegeven dat supporters van de uitspelende club in de opstartfase niet welkom zijn.

Vooraf digitaal of bij toegang tot het stadion moeten alle supporters in een zogeheten checkgesprek aangeven dat ze geen symptomen van het virus hebben. De verkochte tickets moeten gekoppeld zijn aan een naam, vak en rij in het stadion. Clubs moeten ook met tijdsloten werken voor de in- en uitstroom van supporters.

Elke club is verplicht een corona coorcinator aan te stellen die toeziet op de uitvoering en naleving van het corona protocol.

Over het juichverbod, waar minister-president Mark Rutte het tijdens de laatste corona update persconferentie over had en de KNVB een potentiele straf van 3 maanden stadionverbod deed opstellen, staat uitsluitend in het protocol vermeldt dat hier voor de start van het seizoen meer duidelijkheid over gegeven wordt. Klaarblijkelijk dubt de voetbalbond ook over hoe dit in hemelsnaam gehandhaafd moet worden.
 

Bron: KNVB / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl