Vitesse in de media
KNVB kijkt naar buitenland voor tweede transferperiode 21/07/2020

Voor Vitesse en de overige Nederlandse voetbalclubs eindigt dinsdag om middernacht het eerste deel van de zomerse transferperiode. De KNVB moet nog bepalen wanneer de tweede periode van negen weken begint. De bond kijkt daarbij nadrukkelijk naar andere Europese landen.

De KNVB wil voorkomen dat Nederlandse clubs niet meer kunnen reageren als ze een speler kwijtraken aan bijvoorbeeld een Engelse ploeg. In Engeland loopt de transferperiode van 27 juli tot en met 16 oktober. In andere grote voetballanden als Duitsland, Italië en Spanje sluit de markt op 5 oktober.

De zomerse transferperiode van twaalf weken eindigt normaal gesproken in de meeste Europese landen op 31 augustus. Door de coronacrisis is echter alles anders. Sommige landen, zoals Nederland, hebben het seizoen vroegtijdig beëindigd en andere landen hebben gekozen voor een herstart van hun competitie na een coronapauze van drie of vier maanden. Daardoor schuift voor die landen het begin van de zomerse transfertermijn op. In Duitsland en Spanje zit de competitie er inmiddels op, de Engelse Premier League eindigt deze week en de Serie A in Italië volgende week.

Champions League

De wereldvoetbalbond FIFA heeft Nederland en nog wat andere landen toestemming gegeven om de zomerse transferperiode in tweeën te knippen. De eerste periode van drie weken begon op 1 juli. Ajax gebruikte die periode om de transfervrije doelman Maarten Stekelenburg en aanvaller Mohammed Kudus aan te trekken. Voor de 19-jarige Ghanees betaalde Ajax zo'n 9 miljoen euro.

Feyenoord versterkte zich de afgelopen weken met Mark Diemers, Christian Conteh en Bryan Linssen. De nieuwe PSV-trainer Roger Schmidt wacht nog op versterkingen en ook bij AZ gebeurde nog niets. Als nummer 2 van de eredivisie komt de Alkmaarse ploeg eind augustus, ruim twee weken voor de start van de competitie, al in actie in de tweede voorronde van de Champions League.

De KNVB wil het tweede deel van de overschrijfperiode in ieder geval daarvoor laten beginnen, zodat AZ eventuele aankopen ook in de Champions League kan opstellen. Of de markt begin augustus of half augustus weer opengaat, wordt binnenkort besloten. Spelers die tussen beide transferperiodes van club wisselen, kunnen gewoon meetrainen met hun nieuwe werkgever. In principe mogen ze ook meedoen aan oefenwedstrijden, al wil de KNVB daar nog wel duidelijkheid over krijgen van de FIFA. Spelers die na het eerste deel van de transferperiode van club wisselen, mogen pas voor hun nieuwe werkgever officiële wedstrijden gaan spelen als het tweede deel van de periode is begonnen.

Officiële Site van de Supportersvereniging Vitesse - nieuwsberichten

Bron: ANP / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl