16 juli 2020 In de media

KNVB kan besluit tot 5 wissels per wedstrijd nemen

De maatregel om vijf in plaats van drie wissels toe te staan in verband met de grote belasting van veel wedstrijden binnen een korte periode, wordt verlengd tot 31 juli 2021. De KNVB kan en moet dat besluit nog nemen.
Een woordvoerder van de KNVB kon woensdag nog niet bevestigen of de Nederlandse voetbalbond dat voor alle competities gaat toepassen. "We moeten er nog een besluit over nemen”, zo verklaarde hij in de media.

Overigens, mocht de KNVB tot uitbreiding van het aantal wissels per wedstrijd overgaan, houdt dat niet in dat er gedurende de hele wedstrijd gewisseld kan worden. Dat zou tot een veelvoud van ongewenste onderbrekingen gedurende het spel leiden. Clubs mogen drie momenten gebruiken. De rust van de wedstrijd wordt niet als zodanig gezien.
In wedstrijden waarin een verlenging van toepassing is, mag een zesde wissel worden gedaan.

Er zijn drie redenen waarom er alleen gedurende het komende seizoen mogelijk geen drie maar vijf wissels worden toegepast: de gebrekkige voorbereiding op het seizoen in verband met corona, de toename op risico op blessures door veel wedstrijden gedurende een korter seizoen en de overvolle speelagenda in verband met een later startend seizoen en de noodzaak tot vroegtijdig afronden van de competitie in verband met een (ook verschoven) EK voetbal.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: