Vitesse in de media
KNVB-directeur Gudde twijfelt over toelaten fans 24/06/2020

KNVB-directeur Eric Gudde is er nog niet over uit of het een goed idee is om vanaf september weer fans toe te laten bij voetbalwedstrijden. Dat adviseert het Outbreak Management Team wél aan het kabinet, zo werd woensdagochtend duidelijk.

"De organisatie en de handhaving ervan is hartstikke moeilijk", reageert Gudde behoudend in gesprek met Voetbal International. "Wat als je naar het toilet moet of een broodje kroket wilt halen? Je komt niet verder dan een bezetting van ongeveer twintig procent. Het kóst meer dan het oplevert."

"Aan de andere kant: je moet ergens beginnen", vervolgt de directeur betaald voetbal van de KNVB. "De overheid zal sneller meer publiek toelaten als wordt bewezen dat het met een kleine stadionbezetting alvast goed gaat. We zijn daarom een samenwerking begonnen met evenementenorganisaties om plannen te ontwikkelen."

"Mogelijk zijn er straks protocollen en checks waardoor er toch meer mensen toegelaten kunnen worden in coronaproof stadions", aldus Gudde. "Denk aan temperatuur meten, mondkapjes, gezondheidsstempels, of mensen van mijn leeftijd even niet naar het stadion laten gaan."


Bron: Voetbalprimeur / Foto's SV - Bronby Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl