Vitesse in de media
Johannes Spors: ‘Ons budget biedt nog wat mogelijkheden’ 23/07/2020

Technisch directeur van Vitesse Johannes Spors is tevreden over de afgelopen transferperiode. Vitesse trok drie spelers aan maar is nog niet klaar op de transfermarkt, zo geeft de TD in de Gelderlander aan.

Vitesse haalde dinsdag met linksback Wittek, verdediger Rasmussen en spits Loïs Openda, drie nieuwe spelers in één dag. Spors: "Ik ben heel blij dat deze jongens aan boord zijn. Alle drie waren ze onze eerste keuze op hun positie. Samen met Thomas Letsch heb ik er veel energie in gestoken om ze te overtuigen om voor Vitesse te kiezen. Ze hadden een goede positie op de transfermarkt."

Het eerste blok van de Nederlandse transfermarkt sloot dinsdagavond om middernacht. Het tweede venster gaat in augustus open, maar de exacte datum staat npg niet vast. Tot die tijd kan Vitesse alleen transfervrije spelers vastleggen. Maar Spors en Letsch gaan eerst de ontwikkelingen van Vitesse de komende weken volgen. 

Eerst de ontwikkelingen volgen

Met het contracteren van Wittek, Rasmussen en Openda heeft Vitesse de selectie voor het komend seizoen nog niet rond. Johannes Spors wil in elke linie nog een versterking halen. "Door de komst van deze drie jongens hebben we geen haast meer. We wilden het eerste transferblok jonge spelers halen, van wie na een zorgvuldige afweging overtuigd zijn dat ze bij ons passen. Die handelswijze wil ik doorzetten. We bekijken de komende tijd de trainingen en oefenwedstrijden, iedereen krijgt daarbij de kans zichzelf te laten zien. Daarna evalueren wat we nog nodig hebben, stellen een goed profiel op en dan gaan we pas weer handelen.”

Vitesse heeft door de coronacrisis een beperkter transferbudget, zo geeft Spors in de Gelderlander aan. "We hebben mogelijkheden om iets op de transfermarkt te doen. Exacte getallen kan ik niet noemen, maar als het echt noodzakelijk is en wij zijn ervan overtuigd dat we van die speler beter worden, dan is er één en ander mogelijk. Ik moet alleen wel heel zorgvuldig handelen. Alleen pakken wat we echt nodig hebben.”


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's Vitesse Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl