Vitesse in de media
Jan Fiesser assistent van Vitesse-trainer Thomas Letsch 25/06/2020

De 33-jarige Jan Fiesser wordt een van de nieuwe assistenten van hoofdtrainer Thomas Letsch bij Vitesse. Joseph Oosting is de andere assistent.

Met de komst van Fiesser is de staf nu ook rond. Rein Baart schuift door naar de functie van keeperstrainer bij het eerste elftal, na het vertrek van Raimond van der Gouw naar PSV.

Fiesser speelde tot 2017 betaald voetbal. Hij speelde onder meer bij Arminia Bielefeld, SV Sandhausen en 1. FC Saarbrucken in de 2. en 3. Bundesliga, voordat hij zijn actieve carrière afsloot bij het tweede team van FC Schalke 04. De afgelopen jaren was hij onder andere assistent-trainer en video-analist bij Eintracht Frankfurt.

'Perfecte stap'

Fiesser: 'Dit is voor mij de perfecte stap. Als oud-profvoetballer ben ik mij nu aan het ontwikkelen als trainer. Na eerst behoorlijk wat jaren in de jeugdopleiding te hebben gewerkt, wil ik nu mijn vizier uitbreiden naar het eerste elftal. Omdat ik weet hoe het is om profvoetballer te zijn, hoop ik de spelers op die manier te kunnen raken. Dat probeer ik te combineren met mijn kwaliteiten als trainer.' Fiesser heeft in Arnhem een tweejarig contract getekend.

image

Bron: Omroep Gelderland / Foto's SV - Vitesse Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl