26 augustus 2020 In de media

Interlandperiode baart Vitesse kopzorgen

De komende interlandperiode is ongelukkig gepland door de FIFA. Hij valt pal voor de start van de competitie en er is geen rekening gehouden met de gevolgen van corona zoals de verplichte quarantaineperiode voor code oranje landen.
Minimaal twee en mogelijk zelfs vier Vitesse-spelers worden door de corona-maatregelen getroffen, na het spelen van interlands. Eli Dasa (Israël), Matus Bero (Slowakije) en mogelijk Danilho Doekhi (Jong Oranje) en Armando Broja (Jong Albanië) reizen via hun thuisland of spelen interlands in landen waarvoor code oranje geldt. Dat houdt in dat hen na terugkomst formeel een quarantaine periode van 10 dagen wacht. Loïs Openda speelt ook twee internationale wedstrijden, maar voor zijn thuisland België en hun tegenstanders gelden geen restricties.

"De timing van deze interlandperiode is hoogst ongelukkig”, stelt technisch directeur Johannes Spors van Vitesse in de Gelderlander. "Dit seizoen heeft door corona en alle bijbehorende maatregelen al een vreemde aanloop en dan komt daar een week voor de competitiestart een interlandbreak tussen. De clubs moeten spelers leveren. Dat zijn de FIFA-regels. Maar gezondheid en veiligheid moeten niet in het geding komen.”

Vitesse volgt twee ontwikkelingen nauwgezet. De FIFA heeft onlangs bepaald dat clubs hun internationals niet vrij hoeven te geven als de quarantaine periode na terugkomst langer dan vijf dagen bedraagt. Geen makkelijke overweging en beslissing voor Vitesse.

De KNVB is met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in overleg om internationals een uitzonderingspositie te geven. In dat geval zou de quarantaine na hun reizen niet gelden. De spelers worden bij hun clubs namelijk voortdurend getest. Bij Vitesse is dat wekelijks en voorafgaand aan élke wedstrijd.

Vitesse volgt de ontwikkelingen. "Wij wachten alles met belangstelling af”, aldus TD Johannes Spors van Vitesse.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: