Vitesse in de media
In Memoriam: Jan Seelen 08/10/2019

Oud-speler Jan Seelen is afgelopen week op 80-jarige leeftijd overleden. Hij kwam tussen 1961 en 1965 vier seizoenen uit voor Vitesse.

Oud-speler Jan Seelen is afgelopen week op 80-jarige leeftijd overleden. Hij kwam tussen 1961 en 1965 vier seizoenen uit voor Vitesse. In de eerste drie seizoenen werd Seelen clubtopscorer.

Seelen, geboren in Venlo, begon met voetballen bij Venlosche Boys. Via VVV-Venlo kwam de aanvaller bij Ajax terecht. Seelen staat te boek als de maker van de snelste hattrick ooit in de Eredivisie en is nog altijd recordhouder. In Amsterdamse dienst scoorde hij drie keer in twee minuten tijd tegen SHS, op 22 maart 1959. Na drie seizoenen in Amsterdam kwam Seelen vanaf seizoen 1961|1962 uit voor Vitesse. Hij werd in de eerste drie jaar clubtopscorer in Arnhem, met respectievelijk dertien, zestien en tien treffers. In 1965 hing de Limburger de voetbalschoenen aan de wilgen. Na zijn actieve carrière werd de Venlonaar gymleraar.

De supportersvereniging wenst zijn familie, vrienden en andere naasten veel sterkte toe met het verwerken van dit enorme verlies.

 
Bron: Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl