Vitesse in de media
In memoriam: Boško Bursać 09/04/2020

Tot op het laatste moment vroeg hij hoe het met Vitesse ging. Bosco Bursac is vannacht in het ziekenhuis overleden. De oud-speler en voormalig topscout van de Arnhemse club werd 74 jaar.

Bursac was al langere tijd ziek. Hij overleed woensdagochtend in zijn slaap om 02.23 uur. De geboren Bosniër bleek een longontsteking te hebben opgelopen. Daarna ging hij snel achteruit. ,,Triest, maar goed dat hij rust heeft gevonden”, meldt zijn zoon Aleksandar Bursac.
Bursac was een in Bosnië geboren Servische voetballer. Zijn grootste successen had hij als aanvaller bij HNK Rijeka en Vitesse.

Hij is nog altijd topscorer aller tijden bij Rijeka. Hij was bij Vitesse actief van 1974 tot zijn afscheid als prof in 1980. De aanvaller scoorde direct bij zijn debuut, een wedstrijd tegen NEC. In het seizoen 1976/1977 had Bursac met twintig doelpunten een belangrijk aandeel in het kampioenschap in de eerste divisie.

Burgeroorlog
Na zijn spelerscarrière keerde Bursac terug naar zijn geboorteland. Maar door het uitbreken van de Joegoslavische burgeroorlog in 1991 vluchtte hij naar Nederland. 
Hij begon vervolgens een carrière als scout bij Vitesse. Die functie behield hij tot 2015. In zijn tijd haalde de Arnhemse club toppers als Nikos Machlas, Dejan Curovic en Mahamdou Diarra binnen.  
Door zijn rol als speler en scout groeide Bursac uit tot een van de boegbeelden van de club. Hij werd ook benoemd tot zilveren Vitessenaar.

Over Bursac werd een documentaire gemaakt, getoond bij Fox Sports Eredivisie.

Supportersvereniging Vitesse wenst de familie, vrienden en andere nabestaanden veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.
 

Bron: AD / foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl