15 juli 2020 In de media

In memoriam: Oud Vitesse-speler Hans van Roest

Oud-speler Hans van Roest is afgelopen vrijdag op 85-jarige leeftijd overleden. Van Roest speelde in het opmerkelijke seizoen 1954|1955 bij Vitesse.
Van Roest, die al langer uitkwam in diverse teams van de club, speelde één seizoen in de hoofdmacht bij Vitesse. Het was tevens een opmerkelijke jaargang, omdat de aanvankelijk gestarte competitie na negen wedstrijden werd afgebroken. In november 1954 werd de nieuwe, gezamenlijke profcompetitie gestart na de fusie van de KNVB en de NBVB. Vitesse eindigde uiteindelijk in de Eerste Klasse C als achtste. Van Roest kwam slechts spaarzame keren in actie, waarna hij aan het einde van het seizoen afscheid nam. Van Roest was ook jarenlang lid van Oud Vitesse en bleef op die manier betrokken bij de club.

Daarnaast was Van Roest een bekend gezicht in het amateurvoetbal in de regio. Zo was hij begin jaren negentig één van de bedenkers van de naam SC Veluwezoom. De club uit Velp ontstond in 1992 na een fusie tussen Velpse Boys, SC Velp en Gelria. Vervolgens was hij tussen 1993 en 2009 bestuurslid bij SC Veluwezoom. Van Roest, die nog lang als vrijwilliger actief bleef bij zijn amateurclub, werd door SC Veluwezoom benoemd tot Lid van Verdienste.

Wij wensen familie, vrienden en andere naasten veel sterkte bij de verwerking van dit verlies.

 

Vitesse – SV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: