Vitesse in de media
Huissenaar Huisman: "Ik merk dat ik bij het eerste elftal veel meer en sneller leer" 29/07/2020

Het is de tweede voorbereiding die Daan Huisman bij Vitesse mee mag maken. De eerste (in Faro) was wennen en een moeilijke stap, tijdens de tweede maakt de middenvelder indruk door zijn goede techniek, loopvermogen en... goals. "Ik ben nu vrij in mijn hoofd."

Zondag vierde Huissenaar Daan Huisman zijn verjaardag. Toch stond de focus op de tweede oefenwedstrijd van Vitesse. "Belangrijker zijn de goal en mijn goede wedstrijd. Leuk om mijn verjaardag zo te vieren." De voormalige RKHVV'er kwam op zijn elfde al naar de academie van Vitesse. ,,Het was altijd een droom om hier te staan, daar heb ik hard voor gewerkt", zegt hij.

Huisman was een aangename verrassing voor Vitesse-coach Thomas Letsch. "Daan heeft alles in zich om een goede middenvelder te worden", zo verteld Letsch in de Gelderlander. ,,Hij past zich snel aan, lijkt makkelijk de stap te zetten van de jeugd naar het eerste team. Daan heeft een goed gevoel voor ruimte en is een echte box-to-box-speler, hij komt vanuit het middenveld graag voor het doel. Tegelijkertijd kan hij razendsnel schakelen en zijn verdedigende werk doen." Huisman is blij met de complimenten van zijn coach. 

Daan Huisman maakte een droomdebuut in de oefenwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. 
Kort nadat de 17-jarige Arnhemmer was ingevallen zette hij Vitesse op 3-2 tegen Jong Utrecht. Zondag deed hij het nog eens dunnetjes over in de wedstrijd tegen FC Volendam door op zijn verjaardag de 0-4 in de touwen te schieten.

De Huissenaar wil de komende weken veel leren en schat zijn situatie realistisch in. "Ik blijf met beide benen op de grond. Daar zorg ik zelf wel voor." Neemt niet weg dat hij vooruit kan kijken. Vitesse-coach Thomas Letsch heeft al besloten dan Huisman de komende weken bij de selectie blijft.

Huisman leert volgens eigen zeggen veel van zijn ervaren collega op het middenveld, zoals Bruns en Bero. "Ze gebruiken hun lichaam heel goed. Zijn rustig aan de bal, hebben controle. Ze 'peren' niet meteen de bal naar voren. Ik merk dat ik bij het eerste elftal veel meer en sneller leer."


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl