Vitesse in de media
Het geheim van Openda en Darfalou 04/10/2020

Vitesse-trainer Letsch heeft in de voorbereiding een tijdlang gezocht naar het juiste spitsenduo. Diverse combinaties kregen de kans. Na vier competitiewedstrijden mag wel geconcludeerd worden dat Lois Openda en Oussama Darfalou de eerste keus als koningskoppel zijn.

Openda is erg tevreden over de samenwerking met zijn medespits Darfalou, zo geeft hij in de Gelderlander aan. "De samenwerking verloopt geweldig." 

Hij geeft gelijk het geheim van de Vitesse-tandem prijs. "Maar dat is ook niet vreemd, hè. Wij spreken Frans met elkaar. De verdedigers in Nederland kunnen dat niet verstaan. Zo zijn we ze steeds een stap voor.”

Maar voor Lois Openda is het doelpunt tegen Heracles Almelo pas het begin. "Dit behoort voor mij het begin te zijn van meer goals voor Vitesse. Wij willen een Europees ticket binnenhalen. Dan moeten de spitsen doelpunten produceren. Ik ben vooral blij dat ons voetbal er goed uit ziet. In de Nederlandse competitie zit veel techniek. Het spel is open. Dat is wel een verschil met België, waar allereerst de zaak potdicht moet. Wij krijgen tot dusver veel kansen. Dat is heerlijk voetballen. Ik geniet van het avontuur bij Vitesse."

Openda scoorde niet alleen tegen Heracles, hij verzorgde ook de assist op de 2-0 van Darfalou. In de statistieken staat de Belg na Berghuis, Tannane en Pavlidis op de vierde plek in de Eredivisie met het meeste aantal schoten en aanvallen op doel.
 

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl