Vitesse in de media
Head tot head Ajax vs Vitesse 26/09/2020

In speelronde 3 van de Eredivisie staat een mooi affiche op het programma. Op zaterdag 26 september (21.00 uur) speelt Vitesse de uitwedstrijd tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena. Dit zijn de feiten en cijfers bij het duel.

Dit zijn de feiten en cijfers bij het duel.
  • Zowel Vitesse als Ajax hebben dit seizoen niet alleen nog geen punten verloren, beide teams hebben ook nog geen doelpunt tegen gekregen. De laatste keer dat Vitesse in zijn eerste drie wedstrijden de nul hield was in seizoen 2001|2002.
  • Vorig seizoen ging het duel tussen Vitesse en Ajax niet door wegens de coronacrisis. De laatste ontmoeting in de Eredivisie tussen de Arnhemmers en de Amsterdammers was in de eerste speelronde van vorig seizoen. Toen werd het in Arnhem 2-2 dankzij doelpunten van Matúš Bero en Riechedly Bazoer namens Vitesse. Donny van de Beek en Dušan Tadic waren trefzeker voor Ajax.
  • Zakaria Labyad kan tegen Vitesse zijn 150e Eredivisiewedstrijd spelen. Hiervan is hij 45 duels voor Vitesse uitgekomen tussen 2014 en 2015 waarin hij elf keer het net wist te vinden. In 2014 scoorde Labyad nog de 0-2 in de KNVB bekerwedstrijd tegen Ajax. Vitesse won dat duel uiteindelijk met 0-4
  • Ajax kan voor het eerst sinds seizoen 2015|2016 het Eredivisieseizoen beginnen met drie overwinningen. Datzelfde seizoen is tevens ook de laatste keer dat Ajax in de eerste drie wedstrijden de nul hield. In dat seizoen kregen de Amsterdammers pas in de vijfde wedstrijd de eerste goal tegen.
  • Na sc Heerenveen (elf goals) en FC Utrecht (acht goals) is Vitesse de favoriete Eredivisie tegenstander van Dušan Tadic (zes goals). In alle competities maakte de Serviër, met Ajax, FC Twente en Southampton, zes doelpunten in zijn laatste zeven wedstrijden tegen Vitesse. 
  • De meest recente zege van Vitesse op Ajax is de 1-2 overwinning op 24 september 2017. Destijds stonden Remko Pasveer en Thomas Bruns ook al in de basis bij de Arnhemmers.

Officiële Site van de Supportersvereniging Vitesse - nieuwsberichten

Bron: Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl