23 augustus 2019 In de media

GelreDome-blokkade van tafel

Goed nieuws voor Vitesse: de provincie Gelderland wil alsnog meewerken aan de verkoop van het GelreDome. Aanvankelijk was een deal met de club onbespreekbaar, maar de blokkade gaat na zestien jaar van tafel.
"Daarmee maakt de provincie de weg vrij voor onderhandelingen tussen Vitesse en de huidige eigenaar Nedstede", stelt De Gelderlander na een brief van Gedeputeerde Staten. "Vitesse probeert al jaren om het eigendom en de exploitatie van het stadion in handen te krijgen, maar stuitte daarbij altijd op het provinciale veto. Dat bestaat sinds 2003, toen de gemeente Arnhem het destijds noodlijdende Vitesse en GelreDome redde met een miljoeneninjectie. "

In een kettingbeding bedong de provincie dat Vitesse of een gerelateerde organisatie het stadion nooit in handen mocht krijgen. Daar werd een boete van 11,3 miljoen euro aan gekoppeld. Vitesse probeerde dit meermaals van tafel te krijgen, maar pas tijdens de mislukte poging om het Eurovisie Songfestival naar Arnhem te halen maakte de provincie een draai qua standpunt.

Het opgeven van het veto is geen verboden staatssteun, waardoor de provincie nu alsnog overstag gaat. Wel zal er betaald moeten worden om dit mogelijk te maken. Overigens is het wel onbespreekbaar dat de stadionnaam en het multifunctionele karakter van het stadion veranderen.

Soccernews / foto’s SV

Hoofdsponsor: