Vitesse in de media
Geloof in bekerstunt bij Vitesse 11/02/2020

Bij Vitesse zijn ze klaar voor de bekerwedstrijd tegen Ajax. Woensdag neemt de ploeg uit Arnhem het in een nagenoeg uitverkocht GelreDome op tegen de landskampioen. Roy Beerens en Kostas Lamprou geloven in een stunt.

"In de beker komen onvermoede krachten los", geeft Beerens aan in gesprek met De Gelderlander. "Het blijven aparte wedstrijden. Andere spanning. Er kan een verlenging bij zitten. Een strafschoppenreeks. De emotie is altijd net anders." Beerens ziet de beker als de grootste prijs uit zijn carrière. "Ajax en PSV strijden elk jaar voor de landstitel. Feyenoord vaak ook. De beker winnen met Heerenveen en AZ was heel erg bijzonder. Met AZ schakelden we Ajax uit. Dat was de wedstrijd met de staking, nadat onze keeper Esteban door een supporter was aangevallen."

Ook Lamprou wist de beker te winnen. Hij zat tijdens de met 4-0 gewonnen finale tegen Willem II op de bank bij Ajax, de tegenstander van Vitesse woensdag. "Ik keepte in de voorrondes. In de finale stond André Onana in het doel. Dat is topsport", geeft de keeper aan. "Die beker was gewoon heel erg belangrijk. Die had de club al lang niet meer gewonnen. Ajax ging er zakelijk mee om. Die beker moest naar Amsterdam."

Lamprou gelooft in een stunt tegen Ajax, maar beseft dat het lastig gaat worden. "Vitesse heeft de afgelopen seizoenen vaker gewonnen van Ajax. En dit seizoen was het bij ons gelijk. Wij moeten niet bang zijn. Ajax is ook kwetsbaar door de blessures. Maar wij moeten wel top zijn. Dat is een voorwaarde."


Bron: Voetbalprimeur / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl