Vitesse in de media
FOX Sports en Ziggo bereiken alsnog akkoord en komen fans tegemoet 28/07/2020

FOX Sports en Ziggo hebben dan toch een akkoord bereikt over een langere samenwerking. Vorige maand zaten de onderhandelingen nog vast.

Het leidde tot dreigende taal van Ziggo, dat het niet eens was met de voorwaarden die FOX stelde. 'Ik wil onderhandelen, maar we zitten vast. Als zij niet anders gaan praten, gaan we honderd procent op zwart', zei directeur strategie Robin Kroes in juni namens Ziggo bij Radio 1. 'We moeten drie keer meer betalen dan we tot nu toe deden. Het gaat om dik honderd miljoen die we moeten afdragen voor live voetbal.'

Nu is er dan toch een akkoord over het verlengen van de samenwerking. En bovendien is FOX Sports 1 tot het einde van dit jaar gratis te zien voor bijna alle Ziggo-klanten. 'Hiermee willen we de clubs en de fans tegemoetkomen en er zo voor zorgen dat zoveel mogelijk mensen kunnen meegenieten van de Nederlandse competities wanneer deze starten', directeur consumentenmarkt Marcel de Groot namens Ziggo.

FOX Sports-directeur Frank Rutten noemt het geweldig nieuws dat de samenwerking met Ziggo de komende jaren kan worden voortgezet. 'Het Nederlandse clubvoetbal is hiermee breder beschikbaar dan ooit tevoren. En terecht, want het zijn geweldige competities met prachtige clubs, spelers en supporters waar miljoenen mensen iedere week zoveel plezier aan beleven.' Vrijdag gaat de FOX Sports Eredivisie Comeback van start.


Bron: VI / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl