Vitesse in de media
Feyenoord kreeg nul op rekest van Vitesse-versterking: 'Ik zag het niet zitten' 07/08/2020

Vitesse slaagde vorige maand erin om Loïs Openda voor komend seizoen aan de selectie toe te voegen. De Arnhemse club huurt de aanvaller van Club Brugge.

Een half jaar geleden kreeg Openda ook al de mogelijkheid om naar de Eredivisie te gaan, maar toen sloeg hij het aanbod van Feyenoord nog af. "Ik zag een verhuurperiode toen niet zitten. Ik koos ervoor bij Club Brugge te blijven en voor mijn kansen te gaan", legt hij uit aan het Algemeen Dagblad.

Vitesse wel

Nú ziet de talentvolle spits het dus duidelijk wel zitten om een tijdelijke overstap te maken. Openda denkt bij Vitesse aan voldoende punten te kunnen werken. "Ik kan op alle vlakken nog beter worden. Maar uiteindelijk is goals maken de belangrijkste taak van een spits. Dat is dus mijn doel, veel scoren."

Openda probeert zich aan verschillende voorbeelden op te trekken, zodat hij richting het niveau van een topspits kan werken. Zo ziet hij voormalig Chelsea-spits Didier Drogba als een fenomeen. "Ik heb hem altijd bewonderd. Bij Chelsea was hij de beste spits van de wereld. Het is mijn droom hem ooit nog te ontmoeten."


Bron: SN / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl