Vitesse in de media
Europese play-offs worden gespeeld over één duel 26/06/2020

De play-offs in de Eredivisie en Eerste Divisie bestaan komend seizoen uit enkele wedstrijden. Normaliter geldt voor de duels om Europees voetbal en promotie/degradatie een tweeluik.

Vanwege een mogelijke tweede coronagolf en de daarbij horende flexibiliteit in de speelkalender, is ervoor gekozen om het aantal wedstrijden in de play-offs te halveren.

Play-offs om Europees voetbal gaan tussen de nummer vier en zeven van de Eredivisie. De nummer zestien van de Eredivisie strijdt in de play-offs tegen degradatie. Vanuit de Eerste Divisie stromen de twee hoogst geklasseerde clubs in. De nummers één en twee promoveren rechtstreeks.

In de Eerste Divisie begint de bal in het weekend van 28/29/30 augustus weer te rollen. Tijdens de eerste periode, wordt er op vrijdag tot en met dinsdag gevoetbald. Dit is volgens de KNVB een nadrukkelijke wens van de clubs. Vanaf de tweede periode is de vertrouwde vrijdag de vaste speeldag.

Johan Cruijff Schaal geschrapt
Voor het eerst in dertig jaar heeft de KNVB besloten de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal als seizoensopener te schrappen. 'Aangezien het laatste seizoen is afgesloten zonder kampioenen en bekerwinnaar, start het nieuwe seizoen niet met een wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal', is de toelichting van de bond.

Bron: FcUpdate / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl