Vitesse in de media
Eredivisie-speelschema 'dikke middelvinger naar de loyale supporters' 23/06/2020

Het speelschema van de Eredivisie komt er volgend seizoen anders uit te zien. Volgens VI's Iwan van Duren is het een 'dikke middelvinger' naar de loyale supporters.

Namens Voetbal International schrijft Van Duren over de prachtige verhalen van loyale fans. "De belangrijkste les van de afgelopen maanden was toch wel dat je je echte vrienden leert kennen als de nood het hoogst is. Zou je zo denken. Want vorige week kwamen de nieuwe speelplannen naar buiten. Een dikke middelvinger naar alle stadionbezoekers met speeltijden en -dagen waar niemand met kinderen en een baan zonder echtscheidingsgevaar allemaal aanwezig zou kunnen zijn."

Van Duren noemt dit 'behoorlijk bot en dom' richting de seizoenkaarthouders. "Als er ooit een moment is geweest om de supporters meer te betrekken bij clubs, was het nu wel. Zou je zo zeggen. Niet dus. Tijdens alle jubel over de trouwe supporters werd er ergens op een kantoortje een nieuw speelschema in elkaar gedraaid door de KNVB en FOX. De avondwedstrijd van zaterdag kwart voor acht is vervangen door een zondagavondwedstrijd, dat kon er blijkbaar ook nog wel bij na de eerder al geïmplementeerde maandagavond in de Keuken Kampioen Divisie."

"Prachtig allemaal voor de mensen die thuisblijven, een klap in het gezicht van hen die liever naar het stadion bleven gaan. Commercieel zal het allemaal wel kloppen als een zwerende vinger, maar kom straks niet zeuren als de stadions nog leger stromen, en uiteindelijk ook de tv-kijker besluit weg te zappen bij wedstrijden voor halflege tribunes", zo besluit de VI-journalist.


Bron: SN / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl