Vitesse in de media
Eredivisie-clubs gaan in augustus tegen elkaar oefenen 25/06/2020

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen gaan de Eredivisie-clubs elkaar op het veld treffen. De vriendschappelijke duels staan op de rol voor augustus.

In september staat de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen gepland. De clubs hebben elkaar gevonden om zich vanaf 1 augustus met onderlinge duels voor te bereiden op een nieuwe jaargang. Hetzelfde geldt voor de Keuken Kampioen Divisie. De wedstrijden, waarvoor de lokale overheden nog wel groen licht moeten geven, zijn live te zien op FOX Sports.

Met FOX Sports is afgesproken dat van elke club uit de eredivisie minimaal twee wedstrijden live worden uitgezonden. Dat betekent dat in augustus bijna dagelijks een wedstrijd op tv te zien is.

Eredivisie CV-directeur Jan de Jong juicht het toe. 'Twee maanden geleden dacht niemand in Nederland aan voetbal. Laat staan dat we al zo snel weer zouden kunnen gaan voetballen. Nu staat er achter pijler 2 van het Deltaplan, het trainen in groepsverband en spelen van (oefen)wedstrijden), al een groen vinkje.'

De Jong ziet het als een volgende stap naar verdere normalisatie van het betaald voetbal in Nederland. 'Het voetbal is op weg naar het nieuwe normaal. Dat is fijn en goed nieuws voor alle voetballiefhebbers, hulde aan de politiek. Maar uiteindelijk willen we natuurlijk wel verantwoord terug naar het oude normaal. Dat wil zeggen volle stadions.'


Bron: VI / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl