24 augustus 2020 In de media

Enzo Cornelisse promoveert naar A-selectie

Nadat eerder al Daan Huisman en Million Manhoef vanuit de Vitesse Voetbal Academie doorschoven naar het eerste elftal, heeft nu ook Enzo Cornelisse diezelfde promotie op zak.
Cornelisse, die zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten kan, hoorde het nieuws vlak na de oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles van afgelopen weekend.
 
De 17-jarige Cornelisse – inderdaad, zoon van oud-Vitesse speler en huidig jeugdtrainer Tim Cornelisse – glom van oor tot oor nadat hij het nieuws te horen kreeg: “Ik heb elk jaar keihard gewerkt om mijn droom na te streven en dat is profvoetballer worden. De laatste weken gaat het snel. Ik heb een nieuw contract getekend en mocht mijzelf bewijzen bij het eerste elftal. Ik begin aan mijn tiende seizoen bij Vitesse en ben super trots dat ik definitief ben doorgeschoven naar de A-selectie. Maar ik blijf mezelf. Ik besef dat dit nog steeds pas het begin is. Door hard te blijven werken, is mijn volgende doel om mijn officiële debuut te maken in Vitesse 1. In de voetsporen treden van mijn vader is heel bijzonder.” Cornelisse heeft in Arnhem een contract tot 2022, met een optie voor nog een seizoen.
 
Johannes Spors, technisch directeur van Vitesse, over Cornelisse: “Enzo heeft zich de laatste tijd nadrukkelijk en op positieve wijze gemanifesteerd. We zien in Enzo veel potentie. Dat neemt niet weg dat ook hij hard moet blijven werken om vol voor zijn kansen te gaan. Het is een beloning voor Enzo en daarmee ook een groot compliment naar iedereen binnen de Vitesse Voetbal Academie.”
 
De geboren Arnhemmer begon met voetballen bij ESA. Zijn talent werd al snel ontdekt, want vanaf 2011 draagt hij het geel-swert van Vitesse. Hij doorliep alle jeugdelftallen en het afgelopen seizoen speelde Cornelisse onder trainer Theo Janssen in Vitesse O19. Cornelisse was aanvoerder van het hoogste jeugdteam van Vitesse en de centrale verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, speelde daarnaast de nodige wedstrijden in Vitesse O21.
 
Eerder al kregen Huisman en Manhoef hetzelfde nieuws te horen, dat zij zich vanaf dit seizoen speler van het eerste elftal mogen noemen. Huisman, die eerder deze zomer een nieuw contract ondertekende, wist ook afgelopen oefenduel tegen Go Ahead Eagles weer het net te vinden. Hij scoorde al drie keer in de voorbereidingsperiode. Manhoef stond afgelopen weekend tegen ADO Den Haag in de basis, waar hij de negentig minuten volmaakte. De linksback tekende onlangs een nieuw driejarig contract.
 
Vitesse TV ging een aantal weken geleden met Cornelisse terug naar zijn roots, terug naar ESA. Bekijk hier het interview met de nieuwste aanwinst van de A-selectie: https://www.youtube.com/watch?v=uyq0Tdjdyi0.

Vitesse - Talent van de Maand
Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: