7 juli 2020 In de media

Elf aanstormende talenten sieren Eredivisie-bal van 2020/2021

Ook wij werden op het verkeerde ben gezet met bovenstaande tekst en de afbeelding van Vitesse-talent Danilho Doekhi in de Derbystar-promofilm. Het blijkt echter niet om voetbaltalenten te gaan, maar om aanstormde hiphopartiesten.
De Eredivisie heeft dinsdagochtend de wedstrijdbal voor het seizoen 2020/2021 gepresenteerd. Deze is versierd met de beeltenissen van elf aanstormde hiphopartiesten.

Vorig seizoen was de Nachtwacht van Rembrandt nog de inspiratiebron voor de officiële Eredivisie-bal, nu is het tijd voor 'een nieuwe generatie kunstenaars': de artiesten Yade Lauren, S10, Delany, Mensa, Lucass, Philly More, Caza, Jack, Wally A$M, Sor en ADF Samsk hebben een plekje gekregen. "Stuk voor stuk artiesten waarvan Top Notch en Noah's Ark geloven dat zij het gaan maken in 2020/21", vertelt Vincent Patty namens hiphoplabels Top Notch en Noah's Ark.

Volgens Patty hebben het Nederlandse voetbal en de hiphopscene veel raakvlakken. "Zo is vriendschap en kruisbestuiving tussen artiesten en voetballers in Nederland een natuurlijk fenomeen", laat hij weten. "En in zowel muziek als sport geldt voor beloften met een droom dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, wie je bent, van wie je houdt of wat je op de bank hebt staan – het enige wat telt is wat jij laat zien op het veld of op het podium."

De Eredivisie maakt sinds enkele jaren gebruik van gastontwerpers voor wedstrijdballen. Tattokoning Henk Schiffmacher had de primeur, daarna volgden Johnny de Mol, het Rijksmuseum en nu dus het elftal van hiphopartiesten.

Voetbalprimeur – Bew SV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: