10 augustus 2019 In de media

Eerste overwinning van het seizoen

Vitesse heeft vanavond de eerste drie punten van het seizoen binnengesleept. In Tilburg werd Willem II met 0-2 verslagen. Basisdebutant Jay-Roy Grot zetten de Arnhemmers na rust op voorsprong. Tim Matavz breidde de voorsprong verder uit.
Vitesse begon in Tilburg met één wijziging in de basisopstelling ten opzichte van vorige week vs Ajax. Riechedly Bazoer moest vanwege zijn schorsing noodgedwongen één wedstrijd toekijken. Zijn vervanger was Grot. In de eerste helft noteerde Vitesse de meest mogelijkheden. In de beginfase werd de bal zelfs van de doellijn gehaald nadat Tim Matavz de bal met een hakje voor het doel slingerde en Grot de inzet verlengde. Na een kwartier kopte een Willem II’er een vrije trap van Oussama Tannane zelf bijna achter zijn eigen doelman. Vyacheslav Karavaev schoot nog een keer van afstand en ook Grot nam twee keer het doel onder vuur.

Waar de pogingen van Grot voor de rust nog naast gingen en gestopt werden door doelman Timon Wellenreuther, was de Arnhemmer in de tweede helft wel trefzeker. Een lange bal werd doorgekopt door Matavz. Bryan Linssen pikte de bal op en legde af op de inkomende Grot. Zijn schuiver betekende de 0-1. Willem II probeerde via een vrije trap van Marios Vrousai wat terug te doen, maar de poging ging over het doel van Remko Pasveer.

Vitesse liep in de zeventigste minuut zelfs uit naar 0-2. Thulani Serero, die zijn 150ste wedstrijd in de Eredivisie speelde, zette Linssen vrij. De poging van de aanvoerder vond Matavz bij de tweede paal. De Sloveense goalgetter hoefde de bal alleen maar binnen te lopen en zorgde zo voor de 0-2.

Volgende week speelt Vitesse de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Op vrijdag 18 augustus komt PEC Zwolle op bezoek in GelreDome. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Tickets scoor je eenvoudig en snel via Vitesse.nl/tickets.