29 november 2019 In de media

Donkere wolken pakken zich samen boven Vitesse na vijfde nederlaag op rij

Vitesse is vrijdag tegen de vijfde nederlaag op rij aangelopen in de Eredivisie, een evenaring van een negatief clubrecord.
Op bezoek bij SC Heerenveen beleefde de ploeg een sterk eerste halfuur, waarin een 0-2 voorsprong werd opgebouwd. Na rust stortten de Arnhemmers echter compleet in (3-2) in een duel dat uiteindelijk het laatste bleek onder leiding van Leonid Slutskiy.

Na opeenvolgende nederlagen tegen ADO Den Haag (0-2), FC Emmen (2-1), FC Groningen (1-2) en Sparta Rotterdam (2-0) stond de druk er vol op bij Vitesse. De start was verrassend goed: na kansen voor Jens Odgaard, Mitchell van Bergen en Ibrahim Dresevic bij de tegenstander sloeg Tim Matavz toe bij de eerste serieuze mogelijkheid van zijn team. De Sloveen kreeg een uitstekend passje van Navarone Foor en verschalkte de uitgekomen doelman Warner Hahn.

Vitesse pakte door en breidde de voorsprong zelfs uit. Remko Pasveer trapte na ruim twintig minuten uit tot voorbij de laatste linie van de Friezen en bereikte Bryan Linssen, die de bal langs Hahn kreeg (0-2). Het was niet de eerste keer dit seizoen dat Pasveer direct bijdroeg aan een Vitesse-treffer: vorige maand had de doelman ook al een assist in huis op Nouha Dicko in de wedstrijd tegen VVV-Venlo.

Met de comfortabele voorsprong op zak leek er geen vuiltje aan de lucht, maar enkele minuten voor rust sneed Vitesse zich toch in de vingers. Danilho Doekhi bracht Jordy Bruijn ten val en moest dat bekopen met een strafschop. Hicham Faik zette zich achter de bal en schoot die onberispelijk binnen (1-2), waarmee hij zijn team met een prettig gevoel de kleedkamer instuurde.