Vitesse in de media
Directie-update: spanning en complimenten 22/09/2020

We hebben er 195 dagen op moeten wachten, maar afgelopen zaterdag was het zover. Eindelijk konden we weer naar het stadion. Algemeen directeur Pascal van Wijk kijkt in de nieuwste directie-update terug op een bewogen periode: ‘We hebben jullie gemist’.

“We hebben met z’n allen uitgekeken naar afgelopen zaterdag. Iedereen hunkerde naar een live wedstrijd van onze club en elkaar weer zien in het stadion. Het werd dankzij de 2-0 overwinning en ook dankzij de Airborne-activiteiten een memorabele avond. Maar ook wij, wij als supporters, businessclubleden en andere voetballiefhebbers waren de winnaars van de dag. Ons geduld werd zes maanden op de proef gesteld, en nu mochten we eindelijk weer.

En om gelijk met de deur in huis te vallen: complimenten voor de manier waarop iedereen met de situatie is omgegaan. Ook buiten de lijnen verliep de wedstrijd nagenoeg vlekkeloos. Iedereen hield zich goed aan de voorzorgsmaatregelen. Daar verdienen alle supporters en businessclubleden de complimenten voor”, aldus de opgetogen directeur Van Wijk.

Ster
“We wilden onze seizoenkaarthouders bedanken, want wij hebben jullie enorm gemist”, zegt de directeur. “Daarom heeft elke seizoenkaarthouder op de wedstrijddag een persoonlijke e-mail en videoboodschap ontvangen en elke wedstrijdbezoeker bij binnenkomst een Motten ze Dan-sjaal. We zijn bijzonder blij dat we al onze supporters kunnen bedanken door middel van het leggen van een nieuwe ster voor de entree van GelreDome. Het is vrij uitzonderlijk dat er een extra ster wordt gelegd. We zijn GelreDome dankbaar voor deze mogelijkheid. De productie kost enige tijd, maar we hopen binnen afzienbare tijd de ster voor jullie te kunnen plaatsen.”

Airborne
“Als geboren Arnhemmer weet ik wat Airborne doet met de omgeving en onze club”, vervolgt Van Wijk. Helaas konden er dit jaar geen veteranen bij de Airborne-wedstrijd aanwezig zijn. Desondanks werd er op gepaste wijze bij stilgestaan. “De Airborne-wedstrijd, sinds 2007 op initiatief van Supportersvereniging Vitesse, blijft elk jaar bijzonder. Ondanks dat de veteranen niet fysiek in het stadion konden zijn, hebben we toch ons best gedaan hen te betrekken bij deze wedstrijd. Het maakt mij waanzinnig trots dat we de 100-jarige veteraan Sir Wilf Oldham hebben kunnen verrassen met de uitreiking van het allereerste Airborne-shirt. En er werden portretten van drie Airborne-veteranen, Sir Wilf Oldham en de overleden Johnny Peeters en ‘little’ Joe Mawdsley onder begeleiding van doedelzakspelers van de Pipes and Drums het stadion binnengedragen. Een respectvol eerbetoon aan iedereen die heeft gevochten voor onze vrijheid.”

Naast de Airborne-activiteiten werd er afgelopen weekend ook stilgestaan bij de Vitessenaren die ons de afgelopen maanden zijn ontvallen. Op woensdag 25 maart is Kees Bakker op 76-jarige leeftijd overleden. Kees vervulde verschillende bestuurlijke functies bij Vitesse en werd vanwege zijn grote verdiensten voor de club in 2016 uitgeroepen tot Gouden Vitessenaar. In april overleed oud-spits, scout en bovenal betrokken en trotse Vitessenaar Bosko Bursac. Als spits was Bosko in Arnhem ongekend populair. Na zijn actieve carrière keerde hij terug bij Vitesse als scout. In 2010 werd Bosko benoemd tot Zilveren Vitessenaar. De Spits van de Balkan werd 74 jaar. Daarnaast stonden we ook in het bijzonder stil bij het overlijden van oud-trainer Henk Wullems en de oud-spelers Frans Rikken en Hans van Roest. En natuurlijk bij alle Vitesse-supporters en andere bekenden die in het afgelopen half jaar zijn overleden.

Buiten al deze bijzonderheden, kon er in de blessuretijd opnieuw gejuicht worden. Niet vanwege een doelpunt, maar vanwege het debuut van Daan Huisman. Een trotse Van Wijk vertelt: “Het is altijd fantastisch als een jongen uit de eigen Vitesse Voetbal Academie zijn debuut maakt. Daan is nota bene een jongen uit de regio en heeft de afgelopen zeven jaar keihard naar dit moment toegewerkt. Hij heeft zijn debuut zelf afgedwongen na een fantastische ontwikkeling. Daarnaast zijn ook Enzo Cornelisse en Million Manhoef officieel doorgeschoven naar de A-selectie. Een goed teken voor onze voetbalacademie en bovenal prachtige persoonlijke successen voor die jongens.”

Schrikken
Van Wijk blikt terug op een bewogen periode. Na een lange voorbereidingsperiode stonden we te trappelen om weer thuis te mogen spelen. Al kende de aanloop naar de Airborne-wedstrijden behoorlijk wat uitdagingen. Van Wijk: “We hebben een goede voorbereiding gedraaid. We waren klaar voor de start van de competitie. Tegen RKC Waalwijk namen we verdiend de punten mee naar Arnhem. In alle rust werd toegewerkt naar de Airborne-wedstrijd en daarmee het weerzien met onze supporters. Tot dinsdagavond, toen we werden opgeschrikt door coronagevallen binnen onze technische staf. Natuurlijk schrik je dan even. Je probeert de situatie en mogelijke consequenties te overzien. We hebben adequaat gehandeld. In gedachten ben je bij de personen die met het coronavirus in thuisquarantaine zitten. Je hoopt dat het goed gaat met hen, wat gelukkig het geval is. Tegelijkertijd schakel je razendsnel door. Het was prachtig om te zien hoe iedereen de schouders eronder heeft gezet. Johannes, Edward, Nicky en Tim hebben hun verantwoordelijkheid genomen en daarmee de club een dienst bewezen.”

Corona
Corona is en blijft de gemoederen bezighouden, zo ook in Arnhem. Van Wijk: “We kunnen er helaas niet omheen. Hoewel we ook bij onze club uiterst voorzichtig zijn en er allerlei voorzorgsmaatregelen zijn getroffen, zijn we vorige week toch opgeschrikt met een aantal besmettingen. Al maandenlang zijn veel voorzorgsmaatregelen getroffen. Onnodige risico’s worden vermeden en collega’s werken zoveel als mogelijk vanuit huis. Tegelijkertijd bewijzen de ontwikkelingen van vorige week nog maar eens dat het virus op elk moment en op elke plek kan toeslaan. We hebben ermee te maken en dus moeten we er zo secuur mogelijk mee omgaan. Dat blijven we doen, in de hoop dat we de komende periode gespaard blijven van corona-ongemak.” In de komende week wordt duidelijk, afhankelijk van de ontwikkelingen, hoe de technische staf er precies uitziet richting de uitwedstrijd tegen Ajax.

Commercieel directeur
Tot slot gaat Van Wijk in op de momenteel nog vacante positie van commercieel directeur: “In de afgelopen periode hebben we, na drie intensieve en dynamische jaren, afscheid genomen van commercieel directeur Olivier Smit. Onder zijn hoede hebben we commercieel stappen voorwaarts gemaakt. Op de achtergrond zijn we bezig om de opvolging vorm te geven. Hierover volgt binnenkort meer.”


Bron: Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl