8 november 2019 In de media

Derde nederlaag op rij: 1-2

Vitesse heeft voor de derde keer op rij een nederlaag geleden in de Eredivisie. In GelreDome was FC Groningen met 1-2 te sterk voor de Arnhemmers. Joel Asoro nam beide doelpunten van de bezoekers voor zijn rekening. Bryan Linssen deed wat terug namens Vitesse, maar verder kwam de ploeg van trainer Leonid Slutskiy niet.

De eerste grote mogelijkheid voor FC Groningen in Arnhem was direct raak. Ahmed el Messaoudi stuurde Kaj Sierhuis weg richting Remko Pasveer, die het schot van de Groningse spits nog wel wist te keren, maar in de rebound was Pasveer echter kansloos op het schot van Asoro: 0-1. Vitesse kreeg voor de openingsgoal nog twee mogelijkheden om de score te openen, maar een vrije trap van Armando Obispo belandde in de muur en Nouha Dicko kon een voorzet van Max Clark net niet binnen glijden.

Rond het halfuur leek Vitesse langszij te komen via Linssen. De aanvoerder zag zijn inzet richting de kruising knap gekeerd worden door Sergio Padt. Niet veel later was Linssen weer dichtbij de gelijkmaker, maar nu eindigde zijn harde schot tegen de onderkant van de lat. Nadat de bezoekers nog maar net bekomen waren van de schrik, breidden ze de voorsprong uit. Asoro troefde de Vitesse-verdediging af en schoof de bal beheerst in de lange hoek: 0-2.

Bij aanvang van de tweede helft greep Slutskiy in. Tim Matavz nam de plaats in van Jay-Roy Grot en dat sorteerde al snel effect. Binnen drie minuten stond de aansluitingstreffer op het bord. Linssen werd gelanceerd en nu schoot hij bij zijn derde poging op het doel wel raak: 1-2. FC Groningen werd met de rug tegen de muur gezet en mocht van geluk spreken dat het na 50 minuten niet gelijk stond. Julian Lelieveld stoomde op aan de rechterkant, bracht de bal voor het doel, maar Matavz kon er vervolgens net niet bij om binnen te schieten.

Vitesse bleef in het vervolg de druk richting het doel van FC Groningen opvoeren. De bezoekers kwamen er nog maar heel spaarzaam uit en moesten toezien hoe Vitesse de controle overnam. Met nog iets meer dan twintig minuten te spelen kreeg Vitesse dan ook de volgende grote kans. Eli Dasa schoot van dichtbij echter tegen Padt op. Ook Matavz kwam in kansrijke positie, maar hij kwam tijd en ruimte tekort om tot een schot te komen. In de blessuretijd ging een vlammend schot van Linssen nog voorlangs, maar de gelijkmaker viel niet meer.

Na de interlandperiode speelt Vitesse op zondag 24 november (16.45 uur) een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Kaarten voor dit duel bestel je gemakkelijk en snel via VITESSE.NL/TICKETS. De eerste thuiswedstrijd is op zondag 8 december (12.15 uur) vs Feyenoord.