Vitesse in de media
De tijd begint voor Vitesse te dringen 25/07/2019

Vitesse is nog niet klaar voor de competitiestart. De Arnhemse ploeg is nog geen ingespeeld team, bleek ook gisteren tijdens de oefenwedstrijd tegen Sivasspor in Driel: 1-1.

Vitesse start volgende week zaterdag aan de eredivisie met de zware thuiswedstrijd tegen Ajax. Het matige spel in de zes oefenduels en in mindere mate de resultaten (drie nederlagen, twee gelijke spelen en een zege) bieden weinig hoop op een goede competitiestart. ,,Ik ben niet bang voor Ajax", zei coach Leonid Sloetski. ,,We hebben een aantal nieuwe spelers in de ploeg, nog niet iedereen is helemaal fit. Een topteam als Ajax is daarom niet de beste eerste tegenstander. Maar misschien kunnen we met emotie veel compenseren. Iedereen wil tegen Ajax op z'n best presteren."
 
Ook de Rus constateerde gisteren nog veel verbeterpunten. ,,Sommige spelers moeten nog beter in vorm komen en we moeten elkaar beter begrijpen", zei Sloetski. ,,Iedere coach komt tijd tekort voor het seizoen. Al heb je een voorbereiding van vijf maanden, je wil altijd nog één week meer."
 
Vooral de gebrekkige fitheid van een aantal spelers baart zorgen. Zo zijn Charly Musonda en Oussama Tannane de beoogde buitenste middenvelders, maar zij kunnen net één helft volmaken. Musonda herstelde de afgelopen maanden van een knieblessure, Tannane kampt met overgewicht na zijn breuk met FC Utrecht in februari.
 
,,We kunnen tegen Ajax niet starten met te veel spelers die geen volledig duel kunnen spelen", zei Sloetski. ,,Twee basisspelers die zeker gewisseld moeten worden kan een probleem opleveren. Maar we hebben eventueel goede vervangers in het team."
 
Vitesse sluit zondag de oefencampagne af tegen Bayer Leverkusen. Sloetsi: ,,De sterkste tegenstander in de voorbereiding. Dat wordt een hele serieuze laatste test."


Bron: Gelderlander / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl