Vitesse in de media
De Harry Potter van Vitesse is weer vol in training 15/07/2020

Filip Delaveris (19) kwam halverwege vorig seizoen naar Arnhem, maar een rugblessure hield hem tot nu toe aan de kant.

De Noor die overkwam van Odds BK trainde tot nu toe individueel. "Dat was uit voorzorg", legt hij uit in de Gelderlander. Vanaf nu gaat hij met de groep meetrainen.

Delavaris vetrok op 15 jarige leeftijd al het ouderlijke huis om zich volledig aan voetbal te wijden. "Ik ben gewend voor mezelf te zorgen. Ik ging in Noorwegen na de basisschool naar een sportschool. Die lag ver buiten Oslo. Ik ging ook bij Odds voetballen. Ik ken het gevaar van eenzaamheid. Maar ik heb me nooit alleen gevoeld. Ik kan altijd rekenen op de steun van mijn ouders. Ik heb ook nog een oudere zus en broer. We zijn ver van elkaar verwijderd, maar we hebben een heel sterke band."

Het jonge Vitesse-talent vervolgt "En ook bij Vitesse is de eenzaamheid er niet. Hier ga ik veel om met de andere buitenlandse spelers. Hilary Gong, Tomas Hajek en Sondre Tronstad, bijvoorbeeld."

De supporters van Vitesse hebben hem al van een bijnaam voorzien: Harry Potter. Filip Delaveris snapt waarom. "Dat heeft alles te maken met mijn presentatie bij de club. Ik had mijn bril op. Harry Potter, dat is prima. Natuurlijk ben ik zo ook in de kleedkamer genoemd. Hajek kwam er meteen mee."

Voor Delaveris liggen kansen op de beide flanken. "Ik heb een voorkeur voor aanvallend voetbal. Fris. Met dribbels en acties. Met risico. De echte magiërs waren in mijn jeugd altijd Ronaldinho en Ronaldo. De Braziliaan, welteverstaan. Ik vond hen fenomenaal. Die sierlijkheid. Die snelheid, hun acties en techniek. Hun goals. Onbereikbaar. Kunst. Als ik daarvan al een vleugje mag weggeven, ben ik helemaal gelukkig."


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV - Vitesse Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl