Vitesse in de media
De cijfers van de week. Telesport: 'Vitesse speelde dit weekend veruit het beste voetbal' 05/10/2020

De verzamelde cijfers en Elftallen van de week en uit de diverse, toonaangevende voetbalmedia.

In de vierde speelronde van de Eredivisie is het de beurt aan Peter Boeve om zijn Elftal van de Week samen te stellen.

Daarin is Vitesse de hofleverancier. Met Oussama Tannane, Loïs Openda en Oussama Darfalou leveren de Arnhemmers drie spelers af. „Ik heb bij mijn elftal bewust gekozen voor een ruit op het middenveld. Daarmee kan ik de gouden driehoek van Vitesse in stand houden. Dat hebben ze verdiend, want die ploeg speelde dit weekend veruit het beste voetbal.”

Boeve is onder de indruk van het spel dat Vitesse op de mat legde in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. „Het is een genot om naar die ploeg te kijken en de drie jongens die ik in mijn Elftal van de Week heb opgenomen vullen elkaar vlekkeloos aan. Dat zag je vooral bij de 2-0. De steekpass die Oussama Tannane gaf op Loïs Openda was geniaal. Laatstgenoemde trok de bal bovendien goed voor, waardoor Oussama Darfalou kon scoren. Een droomgoal”, stelt de 16-voudig Oranje-international, die op verzoek de drie Vitesse-spelers ook even apart onder de loep neemt.

„Tannane heeft zoveel creativiteit. Hij dook overal op, ging goed de combinaties aan en pikte zijn goaltje mee. Ik vond hem geniaal spelen en in mijn optiek was hij dit weekend de beste speler in de Eredivisie. Openda, die wordt gehuurd van Club Brugge, maakte op zijn beurt zijn eerste treffer in de Gelredome en was waardevol met een assist. Darfalou, die eveneens trefzeker was, speelde ook een belangrijke rol in het aanvalsspel van Vitesse. Dat ziet er gewoon uitstekend uit. De ploeg van trainer Thomas Letsch kwam vorige week tegen Ajax (2-1 nederlaag) ook al goed voor de dag. Toen bleven ze nog met lege handen achter, maar nu werd het goede spel beloond.”

Het elftal van de week in de Telegraaf / Telesport:


Er staan 3 Vitesse-spelers in het Elftal van de Week van het AD / Algemeen Dagblad: Danilho Doekhi, Oussama Tannane en Oussama Darfalou


In het Elftal van de Week van VI / Voetbal International is 1  Vitesse-speler terug te vinden: Oussama Tannane is beloond voor zijn sterke optreden tegen Heracles:


 
De rapportcijfers van Vitesse van dit weekend, uitgedeeld door VI / Voetbal International:
Pasveer 6.5, Doekhi 6.5, Bazoer 7, Hajek 6.5, Dasa 6, Bruns 5.5, Tannane 7, Bero 6, Wittek 6, Openda 7, Darfalou 7

Tannane voor derde keer op rij speler van de week bij Omroep Gelderland

Het wordt een beetje eentonig, maar weer is Oussama Tannane de speler van de week in de strijd om de Gelderse voetballer van het jaar.De smaakmaker van Vitesse blonk uit thuis tegen Heracles en pakte voor de derde keer op rij vijf punten, één meer dan Jordy Bruijn (foto), opnieuw de beste man in het elftal van Nec. 

Drie punten gingen naar Lois Openda, de aanvaller van Vitesse die voor het eerst ook scoorde tegen Heracles.


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl