Vitesse in de media
Clinics voor Vitesse-partnerclubs groot succes 22/06/2020

Er mag eindelijk weer getraind worden door de jeugd. Vitesse verwelkomde daarom haar Partnerclubs op Papendal voor speciale clinics.

In de maand mei en juni kwamen maar liefst 226 spelers naar de trainingsaccommodatie van Vitesse om op de Vitesse-manier te trainen. Daarmee was de eerste cyclus van deze clinics een groot succes. Bovendien leverden de clinics een financiële bijdrage op voor de Partnerclubs, want €10,- van het betaalde bedrag per deelnemer ging naar de betreffende Partnerclub.

Kees van Buuren, coördinator Partnerclubs, kreeg veel positieve reacties van verenigingen op het initiatief vanuit Vitesse. “Vooral het feit dat de trainers uit de Vitesse Voetbal Academie de trainingen leidden, werd als zeer leerzaam ervaren”, vertelt Van Buuren. “Daarnaast kregen de spelers ook tips mee voor de toekomst, zodat ze ook nog wat opsteken van de trainingen. Voor zowel Vitesse, de Partnerclubs als de spelers zijn deze clinics dus heel waardevol geweest.”

Vitesse organiseerde de clinics voor Partnerclubs om meer binding en betrokkenheid te creëren met voetbalverenigingen uit de regio. Van Buuren: “Elke vereniging wordt geraakt door de coronacrisis, dus voor ons was dit het moment om onze Partnerclubs te helpen. Met een leuke clinic door Vitesse, maar ook door de financiële bijdrage van €10,- per deelnemer.”

De intentie is om in het nieuwe seizoen weer verschillende activiteiten te organiseren voor de Partnerclubs. “Daarbij kun je denken aan scholingsmomenten of meeloopweken”, zegt Van Buuren. “Iedere partij krijgt hier energie van en ik heb er persoonlijk dan ook erg van genoten om dit te organiseren voor onze Partnerclubs. Ik wil hen hartelijk bedanken voor de deelname en kijk uit naar nieuwe evenementen met onze Partnerclubs om zo de binding en betrokkenheid met de regio te vergroten.”

Mocht jouw vereniging nog geen Partnerclub zijn van Vitesse en wil je weten wat dit allemaal inhoudt? Stuur dan een e-mail naar

image

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV - Vitesse Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl