Vitesse in de media
Burgemeester Marcouch draagt Vitesse een warm hart toe 11/04/2020

Ahmed Marcouch leeft mee met Vitesse. Hij bezocht diverse malen wedstrijden en het supportershome, vierde met de veteranen de Airborne-herdenking in stadion GelreDome en reisde met de Supportersvereniging Vitesse mee naar een uitwedstrijd van Vitesse.

De burgemeester van Arnhem kan echter geen toezeggingen doen voor voetbal in de zomer voor Vitesse in GelreDome

"We leven nu onder strikte regels van de RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Pas op 1 juni kijken we verder. Dan weten we meer”, zegt Marcouch desgevraagd in de Gelderlander.

De burgemeester van Arnhem is verantwoordellijk voor de veiligheid en openbare orde in zijn stad. "In de zomer wordt politiecapaciteit nationaal georganiseerd. Dat is een belangrijk aspect met het oog op voetbal. Ik voel mee met de supporters en de clubs. Maar dit is een ongekend grote crisis. Gezondheid gaat voor alles. Nu is er geen voetbal. Straks, op 1 juni, maken we afwegingen wat wel en niet kan.”


Algemeen directeur van Vitesse Pascal van Wijk deelt de mening van de Arnhemse burgervader. “Vooropgesteld staat gezondheid met stip op één. Altijd en in deze tijd nadrukkelijker dan ooit”.

Van wijk vervolgt: “We volgen daarom de maatregelen en adviezen vanuit de overheid en het RIVM. Daar zitten namelijk de experts. Ook de voetbalbranche laat zich uitvoerig informeren door deze deskundigen. Daarnaast zijn onze gedachten bij iedereen die op welke manier dan ook getroffen is door het virus of juist op elke mogelijke manier tegen het virus strijdt. Petje af voor iedereen die zich inzet om het virus te overwinnen.”

Eind april komt er een update van de regering en zal duidelijk worden of de betaalde voetbalclubs weer in training mogen. De KNVB zal dan de plannen voor het uitspelen van de competitie bekend maken. Dat is voorlopig nog de doelstelling van de Nederlandse voetbalbond, eventueel zonder publiek. Bij een verlenging van de maatregelen bestaat het beeindigen van de competitie ook tot de mogelijkheden.


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl