Vitesse in de media
Bruns mede dankzij vriend Bryan Linssen snel op zijn gemak bij VVV 08/02/2020

VVV-huurling Thomas Bruns (28) leeft zonder zijn vrouw en zoon tijdelijk in een vakantiehuisje. Een sterk debuut tegen FC Utrecht en de aanwezigheid van zijn goede vriend Bryan Linssen maken het voor de middenvelder wel een stuk makkelijker.

Thomas Bruns is bevriend met Bryan Linssen. Met de transfer van Vitesse naar VVV leek het duo voor langere tijd van elkaar gescheiden te worden, maar niets is minder waar. „Sinds Thomas bij VVV speelt zien we elkaar juist weer iedere dag. Hij is mijn beste vriend”, zegt Linssen. De ex-VVV’er en aanvoerder van Vitesse woont in Lomm. Vitesse is ook nog altijd de werkgever van zijn vriend Bruns, die afgelopen zondag in het shirt van VVV debuteerde tegen FC Utrecht (1-1).

Het contract van Bruns in Arnhem loopt nog door tot de zomer van 2021. Dan is Linssen hoogstwaarschijnlijk al vertrokken. De kans is immers groot dat hij zijn aflopende verbintenis niet verlengd en naar het buitenland vertrekt. Voor die tijd hebben Linssen en Bruns in ieder geval nog de nodige tijd om samen door te brengen.

Nadat Linssen en Bruns eerder al samen bij Heracles speelden, maakte het tweetal in 2017 gelijktijdig de overstap naar Vitesse. Linssen kwam over van FC Groningen, terwijl Bruns transfervrij vertrok bij Heracles Almelo, de jeugdliefde van de geboren en getogen Wierdenaar. In 2011 debuteerde Bruns er onder Peter Bosz in het betaald voetbal. Linssen maakte in 2013 de overstap naar Almelo vanuit VVV. „Bryan woonde toen in een hotel. Ik heb hem wegwijs gemaakt. Nu is het andersom”, zegt Bruns twee dagen na zijn debuut in Venlo.

Er bloeide een innige vriendschap op tussen de twee. „Een jaar of vijf geleden boekten we los van elkaar een zomervakantie naar Miami. We hadden wel afgesproken om elkaar te treffen. Het klikte toen ook meteen goed tussen onze vrouwen waardoor we nog meer naar elkaar zijn toegegroeid.” Linssen verkaste in 2015 naar FC Groningen, maar uit het oog betekende zeker niet uit het hart. Bruns: „Zeker niet. In de zomer van 2017 zijn we samen met de vrouwen naar Mykonos op vakantie gegaan.” Bruns had op dat moment getekend bij Vitesse. „Ik kan me nog goed herinneren dat we op de rand van het zwembad zaten toen Bryan een telefoontje kreeg. Zijn transfer naar Vitesse was ook afgerond.”

In het Gelredome groeiden Linssen en Bruns meteen uit tot basisspelers. Waar eerstgenoemde het schopte tot absolute vedette van Vitesse kwam Bruns op het tweede plan terecht na een jaar. „Henk Fräser vertrok en Leonid Slutksy kwam. Daarnaast huurde Vitesse Mason Mount van Chelsea. Hem als concurrent hebben was op zijn zachtst gezegd niet makkelijk. Mason is een speler van de buitencategorie. Hij ziet oplossingen veel eerder dan de rest. Hoe hij zich momenteel manifesteert bij Chelsea is grote klasse.”

‘Hij moet verder, ik moet verder’

Voor Bruns volgden uitleenbeurten bij FC Groningen en PEC Zwolle. Het half jaar bij Groningen was een succes, de zes maanden bij PEC verliepen uiteindelijk zeer teleurstellend. PEC-coach John Stegeman haalde Bruns hoogstpersoonlijk naar Zwolle. „John was degene die mij aanvoerder maakte bij Heracles. We hadden altijd contact gehouden en hij haalde mij vorig jaar naar PEC. In het begin speelde ik alles, maar na een wedstrijd of vijf raakte ik uit de gratie. In de winterstop mocht ik zelfs niet meer mee op trainingskamp. Jammer, want we hadden allebei op iets anders gehoopt. Meer wil ik er niet over zeggen. Hij moet verder, ik moet verder.”

Bruns gaat weer verder in het geelzwart. Dat van VVV wel te verstaan. De overgang van Arnhem naar Venlo, via Zwolle, kwam laat op gang. „Vorige week maandag werden pas de eerste contacten gelegd. Ik zag het meteen zitten.” Informatie over VVV won hij logischerwijs in bij Linssen. En bij Vito van Crooij, zijn ploeggenoot in Zwolle. „Ze vertelden me allebei dat VVV een hechte en warme club is.”

Met slechts twee trainingen in de benen kende Bruns een sterk debuut tegen FC Utrecht. Dankzij Linssen voelt hij zich al behoorlijk thuis in het noorden van Limburg. „Bryan en ik zijn iedere dag samen. Ik woon zelf tijdelijk op een vakantiepark. Als ik een dag vrij heb, dan ga ik terug naar Wierden. Mijn vrouw Lisa en mijn zoon Jax zijn daar blijven wonen. Lekker in hun eigen omgeving. Dat is prettiger voor ze dan in mijn bungalow.” Bruns is echter meer in huize Linssen te vinden dan in zijn tijdelijke vakantiehuisje. Lachend. „Ja, dat is waar. Bij Bryan en zijn familie voel ik me op mijn gemak.”


Bron: DL / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl