Vitesse in de media
Bruns en Beerens gaan voor hun kans bij Vitesse 19/07/2020

Zaterdagmiddag stonden ze beiden een helft binnen de lijnen tijdens het eerste oefenduel van Vitesse tegen Jong FC Utrecht (3-3) Thomas Brus en Roy Beerens keerden terug in het Vitesse-tenue en zijn vastberaden het komend seizoen hun kansen te pakken.

Na huurperiode bij VVV-Venlo, sluit middenvelder Thomas Bruns dit seizoen weer aan bij de selectie van Vitesse. Bruns is ervan overtuigt dat hij in Arnhem van waarde kan zijn. "Ik geloof in mijn kwaliteiten’.’

"Er is mij toegezegd dat ik een kans krijg. Daar is allereerst de voorbereiding voor. Ik wil laten zien dat ik bij Vitesse mee kan.’’ 

Bruns speelde een solide tweede helft. Het is te merken dat hij een ervaren speler is en altijd overzicht op het spel houdt. Zijn manco is dat hij alles in één tempo speelt. Dat past niet in het dynamische pressie op de bal voetbal dat Vitesse-trainer Thomas Letsch wil spelen. De vraag is of Bruns zich aan dit basisprincipe weet aan te passen om toch succesvol te zijn in Arnhem. Thomas Bruns (28) begint aan zijn laatste contractjaar bij Vitesse.

Roy Beerens laat zich gelden

Ook aanvaller Roy Beerens was zaterdag op Papendal een opvallende verschijning. Hij speelde een opvallend actieve en goede, eerste helft op de rechterflank van Vitesse. Beerens leek zijn oude snelheid weer hervonden te hebben en maakte een fitte, afgetrainde indruk. Hij bewees nog altijd een goede voorzet in de benen te hebben. De assist die tot de 1-0 van Darfalou leidde, kwam van zijn voet.

Ruim anderhalf jaar speelde Beerens geen grote wedstrijd bij Vitesse. Hij werd door toenmalig trainer Slutskiy uit de selectie gezet.  Daarna doorkruiste corona zijn plannen op rehabilitatie. Nu is hij terug.

Beerens moest van heel ver komen. Na de winterstop maakte de Brabander nog wel wat minuten in het tweede team, maar Vitesse was voor hem vooral een kwelling de afgelopen jaren. "Het is heel slecht gelopen en gewoon zonde", beaamt de rechtsbuiten op Papendal. "Ik ben altijd positief, maar het was natuurlijk heel erg balen. Als voetballer ben je echter altijd hongerig en ik zal mijn stinkende best gaan doen om nog van waarde te kunnen zijn. We starten weer allemaal op nul."

Beerens is positief over de nieuwe Vitesse-trainer Thomas Letsch. ''Een open man die heel relaxed is'', zegt hij. ''We hebben een mooie en lange voorbereiding voor de boeg, maar ik zal me vooral eerst moeten focussen op mezelf."


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl