Vitesse in de media
Bom onder BeNeLiga 08/10/2020

Een flinke streep door de rekening voor voorstanders van een BeNeLiga, een gezamenlijke competitie tussen Belgische en Nederlandse clubs. Tijdens een onderhoud met de topclubs van de Belgische Jupiler Pro League, waar ook KNVB-secretaris-generaal Gijs de Jong bij aanwezig was, heeft UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin te kennen gegeven dat hij niet open staat voor een aparte verdeling van de Europese tickets.

Op dit moment mogen Nederland en België aan het einde van het seizoen vijf Europese tickets verdelen. Beide voetballanden zien het niet zitten dat er bij een samensmelting van de competities tickets verloren gaan. Voor de kleinere clubs is dat natuurlijk al helemaal niet aantrekkelijk.

Ceferin weigert echter bij een eventuele BeNeLiga tien Europese plaatsen te vergeven. Argument van de UEFA-voorzitter is dat grotere voetballanden als Italië, Engeland, Spanje en Duitsland de beschikking hebben over ’slechts’ zes Europese tickets. Voor Frankrijk zijn dat er zelfs vijf. Zij hebben bovendien veel meer inwoners dan de gezamenlijke 28 miljoen van Nederland en België:

De Sloveen wil ook geen water bij de wijn doen en bijvoorbeeld zeven tickets beschikbaar stellen, omdat dat er nog altijd meer zijn dan de toplanden krijgen. Eind dit jaar zou er een eerste evaluatiemoment plaatsvinden voor de BeNeLiga, maar dit is uitgesteld naar het voorjaar van 2021. De UEFA stelt, omdat er meer initiatieven in Europa zijn, dat dit op een later moment kan.

Inwoners: - Duitsland: 83 miljoen - Frankrijk: 67 miljoen - Italië: 60 miljoen - Engeland 56 miljoen - Spanje: 47 miljoen - België/Nederland: 28 miljoen


Bron: TG / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl