2 november 2019 In de media

Bazoer: “Kop houden en voetballen”

Riechedly Bazoer werd kortstondig verbannen uit de selectie van Vitesse na meerdere incidenten, maar inmiddels is de middenvelder weer terug. Het is wel duidelijk dat hij niet nog een keer over de schreef moet gaan, want dan is het over en sluiten…
In een interview met De Telegraaf vertelt hij: "Ik heb mijn lesje wel geleerd. De trainer heeft duidelijk gezegd dat het niet nog een keer moet gebeuren. Daar ben ik me heel erg bewust van. En het gaat ook echt niet meer gebeuren."

Bazoer is door Vitesse goed opgevangen. ,,Ik heb uitvoerige gesprekken gehad met Mohammed Allach. Hij heeft me op de vingers getikt, maar ook begeleid naar de weg terug. Excuses aanbieden is confronterend. Maar de groep reageerde heel goed. Dat doet me deugd. Er is begrip, maar er is mij ook een spiegel voorgehouden. Dit kan niet meer. Dat is glashelder. Het woord is aan mij om goed gedrag te tonen."

Bazoer gaat aan de slag met een prestatiecoach: "Ik ga aan mezelf werken. Ik ken een persoon uit de tijd dat ik bij PSV speelde. Daar heb ik weer contact mee gezocht." De Vitessenaar snapt ook wel dat hij te ver is gegaan met zijn uitlatingen richting Jay-Roy Grot en Leonid Slutsky: "Als je boos bent, zeg je uit emotie dingen die niet kunnen. Dat was het vooral."

Bazoer is inmiddels tot bezinning gekomen: "Ik heb tijdens mijn schorsing goed nagedacht over wat ik heb gedaan. Ik heb het thuis ook besproken met mijn ouders, mijn broer en mijn vriendin. Als je dan ook ziet wat het met je ouders doet. Die waren echt teleurgesteld."

"Ik ben juist naar Nederland gekomen om goed te voetballen en deze dingen achter me te laten. En dan gebeurt me dit toch weer. Mijn broer zegt tegen me: nu moet je echt je kop houden en gaan voetballen."

SN / Foto’s SV

Hoofdsponsor: