28 augustus 2020 In de media

Arnhem-veteraan sir Wilf Oldham vandaag 100 jaar

Airborne-veteraan Wilfred ‘Wilf’ Oldham uit de Tweede Wereldoorlog viert vandaag zijn 100ste verjaardag. Oldham bezoekt jaarlijks trouw Arnhem, de Vitesse Airborne-wedstrijd en na afloop, het supportershome.

Wilfred Oldham, MBE is een Airborne-veteraan en vocht in Italië, Frankrijk, Duitsland en Arnhem tijdens operatie Market Garden. Hij was een van de 500 Airborne-veteranen die veilig over de Rijn konden komen.

De afgelopen 30 jaar gaat Wilfred jaarlijks op pelgrimstocht naar Arnhem, waar hij ongeveer twintig jaar bij hetzelfde gastgezin verblijft, jaarlijks de Vitesse-airbornewedstrijd bezoekt en vertelt over zijn ervaringen tijdens de oorlog. 

Hij bezoekt ook scholen in het Verenigd Koninkrijk in zijn hoop de oorlogsgeschiedenis levend te houden vanuit een ervaring uit de eerste hand. Voor zijn talrijke verdiensten werd hij in 2019 in de Engelse adelstand verheven en mag zich sindsdien 'Sir' noemen.

Vorig jaar moest Wilf Oldham door ziekte verstek laten gaan in Arnhem. De vitesse.org-redactie riep de Vitesse-supporters op om Wilf te feliciteren met zijn (toen) 99ste verjaardag via het sturen van een kaart. Dat leverde maar liefst 2500 (!) Arnhemse verjaardagskaarten op

Door zijn wapenbroeder, vrienden en fans is een fondsenwervingspagina opgezet om de ​​in Salford geboren Airborne-veteraan Wilfred Oldham uit de Tweede Wereldoorlog te helpen zijn 100e verjaardag te vieren. 

Gewoonlijk zou de Bolton branch Parachute Regimental Association fondsenwervende evenementen houden om fondsen te organiseren om dergelijke gewichtige gelegenheden te vieren, maar vanwege de coronavirus pandemie was en is dit niet mogelijk.

Door een JustGiving-pagina op te zetten, hoopt de Bolton PRA genoeg geld in te zamelen om Wilred een speciale verjaardag te geven. Dat leverde via vele giften, waaronder talrijke van Vitesse-supporters uit Arnhem, tot nu toe 3,465.27 Engelde pond op. Je kunt nog doneren.

Hopelijk laat zijn gezondheid het toe om op 19 september.o.a. de Airborne-wedstrijd tegen Sparta Rotterdam in stadion GelreDome en na afloop weer het supportershome te bezoeken. We'll meet again!

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: