3 november 2019 In de media

Armoedig Vitesse lijdt opnieuw pijnlijke nederlaag tegen laagvlieger

Het is Vitesse zondag niet gelukt te klimmen naar de tweede plek in de eredivisie. De Arnhemse voetbalclub ging in Emmen na opnieuw een vroege achterstand onderuit: 2-1.
Vitesse trad aan in de verwachte opstelling, met onder meer Riechedly Bazoer op het middenveld. De thuisploeg kwam het beste uit de startblokken en kreeg ook de eerste kansen. Na iets meer dan 10 minuten was het raak: Michael de Leeuw kon een voorzet binnenschieten na matig verdedigen van de kant van Vitesse.

Nog voordat de Arnhemmers daar iets tegenover konden stellen, moest Remko Pasveer al voor de tweede keer vissen. De doelman kon een kopbal van De Leeuw nog keren, maar was kansloos op de rebound van Nikolai Laursen.Emmen juicht na de 1-0. Foto: Omroep GelderlandVitesse speelde een beroerde eerste helft, maar kwam toch nog bijna voor rust op gelijke hoogte. Eerst tikte Nouha Dicko in twee instanties een voorzet van Eli Dasa binnen, waarna Tim Matavz dicht bij de gelijkmaker was.

Geluksbal blijft uit
Na rust ging Vitesse op zoek naar de 2-2, maar onder meer Jay-Rot Grot en Bazoer lieten grote kansen liggen. Ook een omhaal van Dicko trof geen doel. Emmen vergat het duel op slot te gooien, waardoor het tot het einde spannend bleef. De Arnhemmers hoopten op een geluksbal, maar die bleef uit.

Het is voor Vitesse de tweede nederlaag op rij in de competitie. Voor het gewonnen bekerduel met De Graafschap (2-0), ging de ploeg al op eigen veld onderuit tegen laagvlieger ADO Den Haag. Ook in die wedstrijd kregen de Arnhemmers al snel twee doelpunten tegen.