19 augustus 2020 In de media

Alle ruim 6000 seizoenkaarthouders een plek in GelreDome

Vitesse heeft circa 6000 seizoenskaarten verkocht. Daarmee is de maximale corona capaciteit bijna volledig bezet. Toch blijven er nog losse stoelen beschikbaar.
Afmelden als je niet komt
om een andere supporter de gelegeheid te bieden

Het aantal seizoenkaarten ligt daarmee lager dan de circa 9.500 van vorig jaar. Een feit waar nagenoeg elke club in het betaalde voetbal mee worstelt. Maar Vitesse is tevreden alle (huidige) seizoenkaarthouders een plek te kunnen bieden, "We zijn heel blij dat in deze onzekere tijden zoveel mensen hun steun hebben uitgesproken aan de club’’, zegt Patrick van Mil van Vitesse. "En we hopen dat er nog meer bij komen.’’

De huidige 6.000 zijn in elk geval verzekerd van een plek op de tribunes, zij het op anderhalve meter afstand van elkaar. "In de actuele situatie en met de huidige plannen kan iedereen er in’’, aldus Van Mil in de Gelderlander, "onder voorbehoud dat de lokale autoriteiten de plannen van Vitesse voor komend seizoen goedkeurt." 

Uitsupporters zijn vooralsnog niet toegestaan bij wedstrijden. Vitesse wil ook deze plaatsen in dienst van de thuissupporters mogelijk maken. De lexaanwanden worden dan tijdelijk verwijdert.

Het eerste thuisduel is op 19 september Vitesse-Sparta, Dat is dan ook gelijk een bijzonder duel: de jaarlijkse ‘Airborne-wedstrijd’.

Voorafgaand aan het seizoen je stoel reserveren

Seizoenkaarthouders kunnen een nieuwe tijdelijke stoel kiezen op hun eigen tribune en zitten op 1,5 meter van elkaar. Mensen uit één huishouden mogen wel naast elkaar zitten.

Vitesse informeerde vandaag de supporters over de coronarichtlijnen waaraan de club moet voldoen. Althans de informatie die nu bekend is en gedeeld kan worden. Veel details zullen nog later volgen, zoals hoe om te gaan met de tourniquettes, gebruik van sanitair, looproutes, horeca gebruik enzovoort.

Kom je niet naar de wedstrijd? Dan afmelden ten behoeve van je medesupporter die dan wel kan gaan

"Wij vragen seizoenkaarthouders zich uiterlijk een week voor een wedstrijd af te melden als ze niet kunnen”, legt Van Mil uit. De stoelen die dan nog vrij zijn, worden aangeboden aan de seizoenkaarthouders die op de wachtlijst staan of gaan uiteindelijk de losse verkoop in.  Gemiddeld zijn 10% van de seizoenkaarthouders stoelen niet bezet. Dat biedt dus mogelijkheden voor andere Vitesse-supporters.

Vitesse hoopt nog een oefenduel in GelreDome af te kunnen werken om de genomen coronamaatregelen te kunnen testen. Het is nog onduidelijk of dit gaat lukken en de lokale driehoek toestemming gaat geven. De club zal haar supporters binnenkort aanvullend informeren.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: