22 augustus 2020 In de media

ADO speelt eerste wedstrijd op nieuw natuurgras gelijk tegen dominant Vitesse

Het Kyocera Stadion in Den Haag heeft vanaf dit seizoen weer natuurgras en zaterdagavond openden ADO en Vitesse de nieuwe mat.
De Arnhemmers waren beter, maar moesten genoegen nemen met een gelijkspel: 2-2.

Al in de zevende minuut werd de eerste goal op de nieuwe natuurgrasmat in Den Haag gemaakt. Die kwam van de voet van Peet Bijen, verdediger van ADO. Hij tikte van dichtbij raak na een vrije trap. Vrijwel meteen herstelde Vitesse het evenwicht. Lois Openda werd neergelegd in het strafschopgebied en Oussama Tannane verzilverde de penalty: 1-1.

De Arnhemmers putten vertrouwen uit die gelijkmaker en wisten nog voor rust op voorsprong te komen. Dat gebeurde op fraaie wijze: Eli Dasa bediende Oussama Darfalou, die de bal vanuit de lucht op de pantoffel nam en het net vond. Vervolgens bleef Vitesse de bovenliggende partij in het Kyocera Stadion, zonder nog tot doelpunten te komen.

Dat kwam de ploeg van trainer Thomas Letsch uiteindelijk duur te staan. Een kwartier voor tijd kreeg ook ADO een strafschop te nemen en dat buitenkansje was wel aan Michiel Kramer besteed (2-2). Daardoor diende zich een spannend Haags Kwartiertje aan, maar die verwachtingen werden niet waargemaakt. Er werd namelijk niet meer gescoord. ADO oefent over een week nog tegen AZ, terwijl Vitesse geen vriendschappelijke duels meer gepland heeft.