Vitesse in de media
Aanvaller maakte meeste overtredingen van de Eredivisie 19/09/2019

Waar je zou verwachten dat een verdediger of middenvelder de meeste overtredingen van de competitie op zijn naam zou hebben, is het juist een aanvaller: Oussama Tannane. Dat schrijft dagblad De Gelderlander.

Tannane begin al 21 overtredingen. Zijn werkgever Vitesse staat ook aan kop van alle clubs, met 79 onreglementaire acties. 'Tannane staat na zes speeldagen op eenzame hoogte in de eredivisie, zo heeft statistiekenbureau Gracenote berekend. De Vitessenaar wordt gevolgd door de Spanjaard Pol Llonch van Willem II. Die staat op 15 overtredingen. Vitesse gaat op basis van overtredingen samen met FC Utrecht aan kop in de eredivisie.'

'Opmerkelijk: Fortuna Sittard, aanstaande zaterdag de tegenstander in de Airborne-wedstrijd, heeft tot dusver samen met Ajax juist het minste aantal overtredingen gemaakt: 45. Fortuna, de nummer 17 van de eredivisie, herbergt de speler waarop de meeste overtredingen zijn begaan. Dat is Mark Diemers. Hij kreeg al 23 keer een vrije trap mee. Tannane scoort ook aan deze kant hoog. Hij volgt na Diemers. Op de Vitessenaar is 17 keer een overtreding begaan', aldus De Gelderlander tot slot.


Bron: Soccernews / foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl