21 augustus 2020 In de media

‘Vitesse had kampioen moeten worden’

Vitesse is het beste dat Merab Jordania ooit is overkomen. Dat vertelt de oud-voorzitter uit Georgië in een uitgebreid interview met Voetbal International. Bij zijn entree in 2009 werd de belofte gedaan dat Vitesse binnen drie jaar kampioen zou zijn.
De realiteit bleek weerbarstiger, want het noodlijdende Vitesse had opstartproblemen onder Jordania. "Die opmerking over de landstitel kwam steeds terug. Dat kan helemaal niet. Daar is Vitesse te klein voor, hoorden we. Maar twee, drie jaar later deed Vitesse gewoon mee", merkt hij op. "Vitesse had kampioen van Nederland moeten worden! Het project werkte. Het was de mooiste tijd uit mijn leven."

Het seizoen 2012/2013 was de meest succesvolle onder Jordania, met een 3-2 zege op Ajax als hoogtepunt. "Doelpunten van Theo Janssen, Patrick van Aanholt en Renato Ibarra. Die keeper van Ajax (Kenneth Vermeer, red.) stond voor gek", lepelt Jordania op.

Dat jaar was zelfs 'voetballend gezien het beste uit de geschiedenis', stelt hij. "Zelfs beter dan het jaar waarin ze de beker veroverde. Dat jaar wonnen we van Feyenoord, van PSV en twee keer van Ajax. (…) In die tijd was iedereen bang voor Vitesse. Iedereen wist wie we waren. Als ik over straat liep in Amsterdam werd ik herkend, wilden mensen op de foto. Wat een elftal hadden we toen."

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: