20 september 2019 In de media

‘Speciale wedstrijd zien om te zetten in overwinning’

Eén van de meest memorabele thuisduels van het seizoen staat voor de deur: de traditionele Airborne-wedstrijd. Op zaterdag 21 september (20.45 uur) eren we de veteranen voor hun bewezen diensten tijdens de Slag om Arnhem, precies 75 jaar geleden. Dit seizoen is Fortuna Sittard de tegenstander.
Al sinds 2007 eert Vitesse, op initiatief van de Supportersvereniging Vitesse, de Airborne-veteranen rondom de jaarlijkse ‘Airborne-wedstrijd’. Deze wedstrijd staat in het teken van de herdenking van de Slag om Arnhem en vindt ieder jaar plaats in september. De activiteiten zijn een eerbetoon aan de ruim 1700 Britse en Poolse militairen die in de Slag om Arnhem het leven lieten en begraven liggen op de Airborne Begraafplaats te Oosterbeek.

Aanvoerder Bryan Linssen merkt aan alles dat de wedstrijd enorm leeft bij de club en in de stad Arnhem. “Afgelopen week hebben we een speciaal ontbijt gehad waarbij een ooggetuige een presentatie gaf over de Slag om Arnhem. Dat maakte een enorme indruk op de spelersgroep en staf. En natuurlijk krijgen we ook mee wat er allemaal in Arnhem wordt georganiseerd om Airborne te herdenken.” Een bijzondere wedstrijd dus, waarin Vitesse zich hoopt te herpakken van de zeperd bij PSV. “We hebben uiteraard gesproken over wat er misging vorige week”, zegt Linssen. “We hadden een off-day en kregen de goals veel te gemakkelijk tegen. Dat kom je tegen een ploeg als PSV niet te boven. Het is nu zaak dat we die wedstrijd vergeten en vooruit kijken. In thuiswedstrijden zijn we bezig aan een goede reeks. Het is zaak dat we de punten in Arnhem houden.”

Leonid Slutskiy is het eens met de woorden van zijn aanvoerder. “De nederlaag tegen PSV was erg pijnlijk. Maar dat moeten we nu afsluiten en erop reageren door te winnen van Fortuna Sittard”, zegt de hoofdtrainer. “Zij hebben hetzelfde probleem als wij. Ook Fortuna heeft veel nieuwe spelers en dan kost het tijd om op elkaar ingespeeld te raken. Ik heb ze tegen FC Twente gezien en dat zag er ondanks de 2-3 nederlaag aardig uit. Ik verwacht daarom opnieuw een lastige wedstrijd.”

 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: