Vitesse in de media
'Ik was ook teruggekeerd als Vitesse in de Eerste Divisie had gespeeld' 29/06/2020

Het nieuws dat Arjen Robben de kicksen weer onderbindt, deed Theo Janssen glimlachen.

'Vooral van hem genieten'

Hij kan niet wachten de 36-jarige vleugelflitser opnieuw te zien schitteren. "Dit is toch mooi man? Hij gaat gewoon weer voor de plaatselijke FC spelen!"

De rentree van Robben op de Nederlandse velden zorgde overal voor gefronste wenkbrauwen. Janssen: "Ja, ook ik viel zowat van mijn stoel. Echt geweldig. Dit had toch niemand verwacht? Er zijn maar weinig toppers, met een carrière zoals Robben die gehad heeft, die vanuit het buitenland terugkeren naar de subtop van de Eredivisie."

Clubliefde

Het idee achter Robbens rentree herkent Janssen. "Het toont zijn betrokkenheid. Ik ben op het eind van mijn carrière teruggegaan naar Vitesse, dus ik snap het wel wanneer Robben over clubliefde praat. Ook ik wilde afsluiten waar ik was begonnen. Maar ik kwam van Ajax, dan is de stap toch minder groot dan van Bayern München naar Groningen. Al moet ik toegeven dat ik ook was teruggekeerd, als Vitesse in de Keuken Kampioen Divisie had gespeeld. Vitesse is gewoon mijn club, zoals Groningen dat is voor Robben."


Uitverkocht

Janssen gaat er komend seizoen eens lekker voor zitten, als Robben voorbij komt. "Normaal gesproken zou ik niet live naar Groningen - Fortuna Sittard kijken, maar dat ga ik nu wel doen. Ik wil hem aan het werk zien. Arjen zorgt voor aantrekkingskracht. Ook voor andere spelers ja, want wie wil er niet met Robben in een kleedkamer zitten?"

Blessures

Zijn blessuregevoeligheid is natuurlijk altijd een onderwerp. De vraag is dan ook hoe vaak FC Groningen-trainer Danny Buijs een beroep zal kunnen doen op de 36-jarige Robben.

Janssen: "Voetbaltechnisch zal hij geen probleem kennen. Arjen is meteen de beste speler bij Groningen, ook na een jaar niets doen. Laten we hopen dat zijn lichaam het allemaal aan kan. Arjen ziet er in ieder geval topfit uit. Hij heeft er altijd voor geleefd, gaf altijd alles. Ik wilde wel eens op zeventig procent gaan spelen als we met 3-0 voor stonden. Robben is een type dat per se de vierde en vijfde wilde maken."
 
'Geen wonderen'

Er schuilt echter ook een gevaar: gaan 'we' ons met z'n allen niet te veel voorstellen van zijn terugkeer? Ligt de lat niet nu al veel te hoog? "We moeten geen wonderen verwachten", zegt Janssen. "Dat Arjen er even 25 in schiet of Groningen kampioen maakt. Dit elftal is van een lager niveau dan hij gewend is. We hebben dat eerder gezien tijdens de mindere periode van het Nederlands elftal, toen we ons niet kwalificeerden voor het EK en WK: hij kan het niet alleen. Robben is afhankelijk van de voetballers om hem heen. Wanneer spelen zij hem aan? Wanneer creëren ze ruimte voor hem, waar hij van kan profiteren? Dat wordt belangrijk. Bovendien: hoe goed een voetballer ook is, je mag nooit afhankelijk zijn van één iemand, anders heb je een probleem. Ook medespelers moeten hun acties maken en proberen aan te haken bij zijn niveau."

"Er zijn veel 'maars', maar laten we vooral van hem gaan genieten", sluit Janssen af. "Het is werkelijk goed voor iedereen. Ook tegenstanders zullen het prachtig vinden om tegen zo'n jongen te mogen spelen. Zoiets haalt het beste in je naar boven. Ik hoop van harte dat alles goed gaat. Wanneer zijn rentree geslaagd is? Als Groningen zich plaatst voor de play-offs voor Europees voetbal. En hij geniale dingen laat zien, al zijn het er maar een paar."


Bron: RTL - Bew SV / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl