Vitesse in de media
Deur op een kier voor Vitesse richting Europa 22/04/2020

Volgens informatie Het Laatste Nieuws zouden diverse landen er dinsdag tijdens de conference call met de UEFA erop hebben aangedrongen om de clubranking te hanteren als leidraad voor de verdeling van de Europese tickets, mochten nationale competities niet kunnen worden afgemaakt.

Niet de huidige stand op de ranglijst, maar die ranglijst op basis van de coëfficiënten per club zou 'sportief meest correcte criterium' zijn.

De Belgische krant stelt dat het bericht als een 'verlate 1 aprilgrap' klinkt. In België zou dat namelijk betekenen dat koploper Club Brugge de Champions League zou mislopen, aangezien AA Gent, Anderlecht en RC Genk allemaal hoger staan in de clubranking van de UEFA. De kans dat de Europese voetbalbond daadwerkelijk kiest voor deze ranglijst als richtlijn lijkt dan ook klein, al valt het niet uit te sluiten.

In Nederland zou het betekenen dat nummer twee AZ naast een plek in de voorronde van de Champions League zou grijpen, omdat nummer vier PSV op de UEFA-ranking van 2019 (die geldt voor komend seizoen) tweede staat en de Alkmaarders vierde. Koploper Ajax is ook in dat geval de nummer één, terwijl nummer drie Feyenoord op basis van de ranking derde zou zijn.

Vitesse zou beslag leggen op het vijfde ticket.


Bron: VI / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl